Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Σούπερ σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας !!!


Πανεύκολη οικονομική σοκολατόπιτα με μπισκοτένιο αφράτο κέικ στο τσακ μπαμ !!!!


Υλικά
2 αυγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
2 κούπες τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κοφτό κουτάλι σούπας μπέκιν πάουντερ
1 κουβερτούρα -των 125 γραμ -εγώ έβαλα επιπλέον κι άλλη μισή.
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 μπισκότο πτί μπέρ

Γλάσο
1 κουβερτούρα των 125 γραμ
1/2 κούπα τσαγιού γάλα .


Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά  (για 7-8 λεπτά).
Προσθέτουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Κόβουμε σε κομμάτια μικρά την κουβερτούρα κρατάμε λίγα κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ολόκληρα.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί  την υπόλοιπη και την προσθέτουμε και αυτήν μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε  με μία σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα τσέρκι  αφού πρώτα το περάσουμε με λίγο λάδι το ραντίσουμε με λίγο αλεύρι και το τινάξουμε να φύγει το περιττό αλεύρι .
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 αέρα  βαθμούς και ψήνουμε για 20 με 25  λεπτά -ανάλογα τον φούρνο σας κάντε την δοκιμή με το μαχαίρι -τρυπήστε κι αν βγεί καθαρό είναι εντάξει.


 Το βγάζουμε ξεκουμπώνουμε την φόρμα και το ακουμπάμε επάνω σε σχάρα για να το ...λούσουμε με το γλάσο.


Γλάσο
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια κομμένη και το γάλα και ανακατεύουμε σε πολύ πολύ χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει και να γίνει ένα λείο μείγμα.


Ρίχνουμε από πάνω στην μέση στο κέικ και με σπάτουλα το απλώνουμε να πάει παντού να τρέξει και να καλύψει και τα πλαινά μέρη του κέικ.




Με το χέρι τρίβουμε και ένα με δύο μπισκότα από πάνω και το αφήνουμε να κρυώσει .



 Κόβουμε και σερβίρουμε  έχει πολύ ωραία γεύση !!! Δοκιμάστε το !!!

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.

ΜAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ