Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Eκλερ σπιτικά όνειρο !!!



 Υλικά ζύμης
4 κουταλιές.σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
λίγο αλάτι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι.
4 αυγά 1 αυγό χτυπημένο!


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο το αλάτι το νερό και το βράζουμε.2 λεπτά!
Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε αλλά 2 λεπτά!
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι!
Ανακατεύουμε με.ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα!
Το μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε να σταθεί 3 λεπτά!
Προσθέτουμε ένα ένα.τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά με την ζύμη!
Βάζουμε στο κορνέ  ζύμη και την τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί τα αλείφουμε με κρόκο τα αφήνουμε 20 λεπτά να σταθούν!
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Στην συνέχεια δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε.αλλά.45 λεπτά στο φούρνο με.λίγο ανοιχτή την πόρτα(βάζουμε μια πετσέτα

Εκτέλεση κρέμας και υλικά
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουρ της σούπας
2 κουταλιές.αλεύρι της σούπας.
3 κουταλιές της σούπας.
Βιτάμ
1 βανίλια

Κατεβάζουμε και Βάζουμε το γάλα να.ζεσταθεί διαλύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι σε ένα φλιτζάνι τσαγιού που βγάλαμε από το ένα κιλό το ρίχνουμε μέσα στο γάλα και μόλις πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε.βανίλια Βιτάμ 2κρόκους!

Γλάσο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτάλια σούπας Βιτάμ!!
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε.μπολ που έχουμε την σοκολάτα.διαλύουμε και ρίχνουμε.και το Βιτάμ!

Συναρμολόγηση Εκλέρ
Παίρνουμε το Εκλερ το κόβουμε.στην μέση και γεμίζουμε.με.κρέμα,βουτάμε.στο γλάσο απο την απάνω μεριά!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ