Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Τουλουμπάκια σπιτικά !!!


Ενας σιροπιαστός πειρασμός !!!

Yλικά
330 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
6 γρ. αλάτι
12 γρ. ζάχαρη
250 γρ αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
3 μεγάλα αυγά
λίγο βανίλια

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
120 ml γλυκόζη
μισό λεμόνι




Tρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας. Αφήνουμε να χλιάνει το σιρόπι αφού δεν θέλουμε να είναι καυτό.

Bάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση ανακατεύοντας καλά.



Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα πλάγια.
Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει και να πέσει η θερμοκρασία στους 45ο C.
Τότε προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε πάλι με την κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τότε γεμίζουμε την  σακούλα ζαχαροπλαστικής με ρίγχος κορνέ  Νο 12 ή 14 ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.
Στην φριτέζα προθερμαίνουμε το λάδι για να τα τηγανίσουμε .



Βουτάμε λίγο το ψαλίδι στο λάδι και πιέζουμε τη σακούλα και κόβουμε την ζύμη που «τρέχει».ξανά βουτάμε λίγο το ψαλίδι μέσα στο ζεστό το λάδι και ξανά κόβουμε Τηγανίζουμε και αμέσως τα βγάζουμε από το λάδι και τα ρίχνουμε με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας στο σιρόπι και τα αφήνουμε για δευτερόλεπτα προκειμένου να απορροφήσουν το σιρόπι.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!



 Αυτές οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι μεγάλη εξυπηρέτηση  !!!

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σόδα -αναψυκτικό -

Υλικά :
380 γρ. φαρίνα κοκ.
350 ml γάλα
3 αυγά χτυπημένα
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
180 ml. σόδα (αναψυκτικό)
1 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.γλ. αλάτι και μπόλικο πιπέρι



Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το γάλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα .
Προσθέτουμε τα αυγά , το βούτυρο και το αλατοπίπερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός προσθέτουμε τη σόδα , ανακατεύουμε λίγο και τέλος ενσωματώνουμε το τυρί με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι .



Αδειάζουμε το μείγμα σε αλουμίνιο ταψί (για καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια της πίτας .
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή
tasteoflife
idiva.gr

Κουρκουμπίνια -σκέτα ή με σοκολάτα !!!


Τρώγονται δυο δυο !!!!


Υλικά
    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό   
    Καλαμποκέλαιο 100 - 150 ml περίπου για άλειμμα   
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή καλαμποκέλαιο   

Για το σιρόπι

    Ζάχαρη 350 γρ   
    Νερό 350 ml   
    Κανέλα 1 ξυλάκι   
    Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας από τον χυμό του   

Για την επικάλυψη με σοκολάτα

    Κουβερτούρα 300 γρ   
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας γεμάτη   
    Γάλα 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ   

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη,το ξυλάκι κανέλας και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσει από την στιγμή που θα ξεκινήσει η πρώτη βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.



Ραντίζουμε ένα φύλλο κρούστας με το λάδι, την πάνω άκρη του την αλείφουμε με την βοήθεια ενός πινέλου για να κολλήσει καλά πάνω του το δεύτερο φύλλο που θα βάλουμε.
Ραντίζουμε και το δεύτερο φύλλο με λάδι, διπλώνουμε λίγο τα φύλλα και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές ενός δακτύλου.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και μόλις κάψει ξεκινάμε να τηγανίζουμε τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα όχι όλα μαζί, με την ένωση των φύλλων πάντα από την κάτω μεριά, μέχρι να ροδίσουν καλά (θέλει προσοχή να μην μας ανοίξουν). Βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας όσα τηγανίζουμε και όπως είναι ζεστά τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 2  λεπτά.


Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα κουρκουμπίνια. Χωρίζουμε σε πιατέλα κάποιο μέρος από τα κουρκουμπίνια ώστε αυτά που θα γίνουν με σοκολάτα να τα βάλουμε στην κατάψυξη όπως είναι τηγανισμένα για 60 λεπτά να παγώσουν.

 Σοκολάτα
Σε αντικολλητικό σκεύος λιώνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο και το γάλα. Με την βοήθεια οδοντογλυφίδας βουτάμε ένα- ένα μέσα στην σοκολάτα τα παγωμένα κουρκουμπίνια και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Απο Εύα
chefoulis

Γαλακτομπούρεκο με καταίφι !!!

 Μία πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή για το αγαπημένο μας σιροπιαστό !!!


Υλικά

    450 γρ. φύλλο κανταΐφι (1 πακέτο)
    300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
    φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα για το πασπάλισμα

    Κρέμα
    700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
    300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
    80 γρ. κορν φλάουρ
    100 γρ. ζάχαρη

    Σιρόπι
    650 γρ. ζάχαρη
    480 γρ. νερό
    80 γρ. γλυκόζη
    30 γρ. ροδόνερο ή πορτοκαλόνερο (ανθόνερο)

Με τα χέρια μας μαδάμε πολύ καλά το κανταΐφι ώστε να ξεχωρίσουν οι ίνες του και να αφρατέψει. Βάζουμε το μισό σε ταψί διαμέτρου. 24 εκ., πιέζουμε προς τα κάτω να γίνει μια ομοιόμορφη και συμπαγής βάση και αλείφουμε με το μισό βούτυρο.

Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ προσθέτοντας 200 γρ. (περίπου 1 φλιτζάνι) από το μείγμα του γάλακτος. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάει να βράσει το μείγμα, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου κοχλάσει και δέσει η κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το βουτυρωμένο κανταΐφι. Καλύπτουμε με το άλλο μισό κανταΐφι. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα. Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε το κανταΐφι από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει να κοχλάζει). Αποσύρουμε, αφήνουμε να ηρεμήσει για 3 λεπτά και ρίχνουμε το ροδόνερο.

Σιροπιάζουμε το γλυκό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, με το σιρόπι ζεστό. Μπορούμε να ρίξουμε το σιρόπι σε δυο δόσεις μέχρι να το απορροφήσει όλο. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, ώστε να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να σταθεροποιηθεί. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

Συνταγή από τις ωραιότερες που φτιάχνω με την υπογραφή Στέλιος Παρλιάρος!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ντοματοκεφτέδες παραδοσιακοί Σαντορίνης !!!

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης -Τηγανίζουμε και τρώμε .. πραγματικά το κάτι άλλο !!!
     
Υλικά  
 2-3 χοντροκομμένα κρεμμύδια
1 κιλό ντοματάκια ψιλοκομμένα
φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι μπύρα
5-6 κουταλιές αλεύρι
λίγο αλάτι
     
    Οδηγίες
Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να κάνετε ένα μαλακό μείγμα αλλά όχι σαν χυλό -να στέκετε στο κουτάλι .
   
Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και βάζετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα. Γυρίζετε σταδιακά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές προσέχοντας να μην σας κολλήσουν.
   
Μόλις τηγανιστούν τους βγάζετε από το τηγάνι και τους ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρετε ζεστούς.Αν αρέσει πασπαλίστε με λίγη ρίγανη προαιρετικά . Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαδένια Λέσβου !!!

Μία πίτα γλυκιά και κυρίως λαδένια...Κοινώς λαδόπιτα.

ΥΛΙΚΑ:
3 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι
1,5 φλιτζάνι σιμιγδάλι
κανέλλα, σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε για περίπου 7 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε σταθερά για να γίνει το μείγμα ομοιογενές χρώματος καφέ. Μόλις έχει πήξει προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να απορροφηθεί. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 177 βαθμούς για 60 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Συνταγή από Αφροδίτη Σταυράκη
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
LESVOSKITCHEN

Γλυκό με ινδοκάρυδο -υπέροχο !!!

 Είναι δροσερό,ζουμερό ,γρήγορο και νόστιμο! Είναι οικονομικό και εντυπωσιάζει!
Υλικά:

Για το παντεσπάνι

    2 αυγά
    200ml γάλα
    100ml λάδι
    100γρ.ζάχαρη
    200γρ.αλεύρι
    1  κουταλάκι  baking powder
    2 κουτ.σούπας κακάο


Για την κρέμα

    1 λίτρο  γάλα
    1 ποτήρι ζάχαρη
    7 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
    200 γρ.ινδοκαρυδο
    αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30,40 γρ.


Παρασκευή:

Βράζετε το γάλα και στην συνεχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν. Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο. Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει

Για το παντεσπάνι

Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατώσετε με το χέρι ή με το μίξερ.

Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου. Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνεται στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο (τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι)
.Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνεται όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπά περίπου.

Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε τον φούρνο σας.

Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή να βάλετε ινδοκαρυδο.Μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι επειδή το παντεσπάνι είναι λείο.

glykestreles blogspot.gr
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σουπιές με σπανάκι & διάφορα χορταρικά !!!

   Κλασικό νηστίσιμο πιάτο !!

Υλικά


    1 +1/2 κιλό σουπιές
    1 κιλό σπανάκι ψιλοκομ.-ραδίκια -σέσκουλα -ζοχιά
    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
    1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομ.
    1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομ.
    1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομ.
    3 κρεμμυδάκια ψιλοκομ.
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομ.
    1 κ.σ. πελτέ
    1 φλ. ελαιόλαδο
    2/3 φλ. κρασί λευκό
    500 ml ζεστό νερό
    αλάτι – πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις σουπιές, καθώς και τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε τις σουπιές και ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσουν για 4΄-5΄. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 2΄-3΄. Προσθέτετε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και ανακατεύετε. Ρίχνετε το νερό και χαμηλώνετε την θερμοκρασία. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35΄. Προσθέστε τα λαχανικά αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 15΄ περίπου (μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του).

ΣΗΜ.: Προσθέστε για πιο πικάντικη γεύση μια πιπεριά τσίλι και αφαιρέστε στο τέλος του φαγητού. Ενώ για πιο έντονη γεύση ¼ κ.γ. γλυκάνισο.
gastrotourismos

Αλμυρά κεκάκια -!!!



Τα αλμυρά κεκάκια για όλες τις ώρες - ΑΠΛΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!

 Με τη ζύμη που θα ετοιμάσετε μπορείτε είτε να ψήσετε ένα κέικ σε μεγάλη φόρμα ή μπόλικα μικρά κεκάκια (μάφινς) με γραβιέρα και μπέικον.

Υλικά

150 γρ. αλεύρι
75 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. μαγιά ξηρή
3 αυγά
75 γρ. βούτυρο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μπέικον σε λωρίδες ή όποιο αλλαντικό θέλετε
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γ αλάτι
¼ κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση:

Σωτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, για 3-5 λεπτά, και το στραγγίζετε με χαρτί κουζίνας για να φύγει το λίπος. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, τα αυγά και την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο (προσοχή να μη βράσει). Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ του μισού κιλού ή σε φόρμα για ατομικά μάφινς και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.

Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/
Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/
Συνταγή Αλεξάνδρα Μιμίκου

Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/
Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/
Πηγή

Read more at: http://lifetime.gr/ta-almyra-kekakia-tou-proinou-mou/

Υπέροχα spring rolls για όλα τα γούστα !!!

 Τρεις συνταγές για υπέροχα spring rolls για όλα τα γούστα !!!
Oλες μία μία-- ξεχωριστές και πεντανόστιμες !!!


 Συνταγή 1 με Μανιτάρια Και Λαχανικά
 Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας το πολύ λεπτό
1 συσκευασία μανιτάρια
3 καρότα
2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
3 πολύχρωμες πιπεριές
3-4 κολοκυθάκια
λάδι
αλάτι-πιπέρι
1 φλυτζανάκι μπαλσάμικο
σώς σόγιας
1 ποτηράκι με νερό




Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια.
Κόβετε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
Ξύνεται τα καρότα και τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και προστέσθε σιγά-σιγά τα λαχανικά για να τσιγαριστούν.
Αλατοπιπερώστε.
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, τα σβήνετε με μπαλσάμικο και σόγια σως. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει.



Ανοίξτε τα φύλλα σας και κόψτε τα στη μέση.
Σε κάθε φύλλο τοποθετήστε στην άκρη μια κουταλιά από τη γέμιση.
Τυλίξτε το φύλλο σας κάνοντας το ρολλάκι. Μην ξεχάσετε να βάλετε στις  άκρες του φύλλου λίγο βούτυρο-ή λίγο νερό  γιατί αλλιώς θα ανοίξουν.
Αλείψτε τα ρολλάκια σας με λίγο λάδι.
 Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.

**Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικά επιθυμείτε για τα spring rolls ανάλογα με το γούστο σας και τις γεύσεις που σας αρέσουν
Σε μεγάλα super market υπάρχουν και ειδικά φύλλα για spring rolls. Αν όμως δεν μπορείτε να βρείτε, το φύλλο κρούστας το πολύ λεπτό  είναι ότι πρέπει.



Συνταγή 2 με Κοτόπουλο Και  Λαχανικά
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μέτρια καρότα κομμένα ζουλιέν
2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν
2 1/2 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ζωμό κοτόπουλο
2-3 κουταλιές σόγια σος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας



Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέστε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ για 1 λεπτό, ρίξτε τα καρότα και ανακατέψτε, αφήστε 2-3 λεπτά και βάλτε τα κολοκυθάκια ανακατέψτε τα όλα μαζί για 2 λεπτά
Προσθέστε αμέσως το λάχανο ανακατέψτε και βάλτε λίγο αλάτι (αν η σόγια είναι αρκετά αλμυρή προσέξτε με το αλάτι) πιπέρι, ρίξτε μέσα το ζωμό κοτόπουλο, αφήστε 2-3 λεπτά, το λάχανο μαλακώνει πολύ γρήγορα.
Προσθέστε το κοτόπουλο και τη σόγια, ανακατέψτε καλά και βγάλτε από τη φωτιά
Αδειάστε όλη τη γέμιση μέσα σε ένα σουρωτήρι και βάλτε από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το ζωμό που θα βγάλουν τα λαχανικά, με το οποίο θα φτιάξουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, αφήστε το να κρυώσει.
 Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε τρία μέρη 15 εκ. περίπου το καθένα, με ένα πινέλο λαδώστε το φύλλο και βάλτε μία κουταλιά γέμιση, γυρίστε προς τα μέσα τα δύο πλαϊνά μέρη και ξεκινήστε να τυλίξτε
σε κάπως σφικτό ρολάκι.





Βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιαστέ τα spring rolls λαδώστε τα από πάνω με ένα πινέλο και πιτσιλίστε τα με λίγο νερό.
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.



Συνταγή 3 με Μανιτάρια Και περισσότερα Λαχανικά

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (το πολύ λεπτό)
450 γρ.μανιτάρια
2  πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 κολοκυθάκι σε μισές φετούλες
2 καρότα σε ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. ζεστό νερό
Αλάτι (όσο θέλουμε αλλά προσοχή εάν βάλουμε και κάποια γραβιέρα)
Φρεσκοτριμμένο τετραπίπερο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, το κολοκυθάκι, τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τον όγκο τους.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη





Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι τόσο όσο θέλουμε και τέλος, προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσουν πριν τυλίξουμε τις φλογέρες μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Τυλίγουμε τις φλογέρες
Παίρνουμε 2 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα επάνω στο άλλο.
Βάζουμε στην άκρη του κάθε διπλού φύλλου 1 - 1 1/2 κουταλιά της σούπα από τη γέμιση.


Διπλώνουμε τις δύο άκρες έτσι ώστε να μην "ξεφύγει" η γέμιση και τυλίγουμε.
Βρέχουμε με λίγο νερό την άκρη για να κολλήσει και τις τοποθετούμε σε ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Αφού τις τυλίξουμε και τις τοποθετήσουμε στο ταψί όλες, τις αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, ανοιχτό καστανό χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν μεταφέρουμε σε πιατέλα.


 Για τη Γλυκόξινη Σάλτσα.
Το ζωμό που βγάλανε τα λαχανικά 200 ml. περίπου, βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κουταλιές ξύδι, 2 κουταλιές σόγια, και 1 κουταλιά κόρν φλάουρ, ανακατέψτε καλά με σύρμα, βάλτε το σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
συνοδέψτε τα spring rolls με τη γλυκόξινη σάλτσα.

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

*Καλαμάρι ψητό με σως μελιού -μπαλσάμικο !!!

 Το απόλυτο μεζεδάκι !!!


ΥΛΙΚΑ
2 καλαμάρια μεγάλα
4 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Αλάτι/πιπέρι



Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμάρια, και αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε καλά από την άμμο και το μελάνι.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στη σχάρα και ψήνουμε 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν λιγάκι.
Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μπρίκι το μέλι, το νερό και το ξίδι μπαλσάμικο, για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε το καλαμάρι με τη σάλτσα μελιού με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
Το Πιθάρι
-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυδοπίλαφο !!!

 Προσφέρουν αξιοσημείωτα ποσά βιταμίνης C, γεγονός που δεν είναι σύνηθες για τα θαλασσινά και αποτελούν την πλουσιότερη πηγή σιδήρου.



Υλικά για 6 μερίδες:

    ½ κιλό φρέσκα μύδια
    ½ κιλό ρύζι
    2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    2  ντομάτες ψιλοκομμένες
    2 σκελίδες σκόρδου
    6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    Aλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:


Καθαρίζετε εξωτερικά τα μύδια με ψιλό σύρμα, ώστε να απομακρυνθεί η άμμος και τα ξεπλένετε πολύ καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και αφού ζεσταθεί, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σοταριστούν μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια προσθέτετε τα μύδια, την ντομάτα, το σκόρδο και λίγο νερό και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.Έπειτα, προσθέτετε το ρύζι και το ανάλογο νερό (1 φλιτζάνι ρύζι: 2 φλιτζάνια νερό) και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Το Πατρικό
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

Προφιτερόλ στα γρήγορα !!!




 Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται !!!

Υλικά
16  κρουασάν με γέμιση μιλφέιγ ή σαμπάνιας
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κούπες τσαγιού γάλα
1 βανίλια
ζάχαρη

για την σάλτσα σοκολάτας...


250 γρ. κουβερτούρα  κομμένη κομμάτια ή και ψιλοτριμμένη
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
Γαρνίρισμα
τριμμένη σοκολάτα




 Ετοιμασία σοκολάτας

Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κομμένη σε κομμάτια  κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.



Εκτέλεση:
-Σε ταψάκι ή βαθύ μπολ κόβουμε με το χέρι στην μέση και τοποθετούμε τα κρουασανάκια.
Έχουμε ήδη φτιάξει τις  κρέμες βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στο φακελάκι ,--προσθέτουμε εμείς μόνο μία βανίλια --την οποία προσθέτουμε -ρίχνουμε επάνω στα κρουασανάκια , αφού έχει κρυώσει αρκετά .




-Σκεπάζουμε με την πλέον κρύα, σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρουμαι με σαντιγί, κερασάκια ή με τριμμένη σοκολάτα.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρετε το γλυκό, κρύο σε ποτήρια γαρνίροντας  με τριμμένη σοκολάτα.
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι -πεντανόστιμοι !!!



Tηγανίζεις και τρώς πεντανόστιμοι !!!

Υλικά

1 κιλό κολοκύθια
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
250γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο, χωρίς το κοτσάνι
1 ματσάκι δυόσμο  κατά προτίμιση φρέσκο ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
100γρ. αλεύρι κοινό + επιπλέον αλεύρι για το πανάρισμα
50γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Τρίβετε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβεται με τα χέρια σας, για να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατίζετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι όπου τα αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στύβεται ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.



Βάζετε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκύθια, προσθέτετε τα αβγά, τη φέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε με μια κουτάλα απαλά για να μη βγάλουν τα κολοκυθάκια κι άλλα υγρά. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα.
Πλάθεται κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τους πατικώνετε λίγο, τους αλευρώνετε και τους τινάζεται να φύγει το περιττό αλεύρι.


Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τους βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ιδανικά ζεστοί ,αλλά και κρύοι μούρλια είναι !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ