Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ο καλύτερος κορμός σοκολάτας - Kit Kat !!!

Πες το κορμό,πες το Kit Kat,πες το όπως θες αλλά θα σας ξετρελάνει!!!

Υλικά (Ingredients):
375γρ. λιωμένο βούτυρο (375gr. melted butter)
75γρ. γάλα (75gr. milk)
180γρ. άχνη (180gr. powdered sugar)
120 γρ. κακάο (120gr. cocoa)
1 πρέζα αλάτι (1 pinch of salt)
1 βανιλίνη (1 vanillin)
330γρ. πτι-μπερ (330gr. butter cookies)
180γρ. σοκολάτα γάλακτος Nestle Dessert Greece (180gr. milk chocolate)








Τι κάνουμε
Δείτε αναλυτικά το βίντεο με τα ΜΥΣΤΙΚΑ και τον πανεύκολο τρόπο ετομασίας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ:https://youtu.be/IgVatDPr9X8

Tο καλύτερο παγωτό ΜΟΝΟ με 3 υλικά !!!


Με ΜΟΝΟ 3 ΥΛΙΚΑ θα φτιάξετε το καλύτερο γλυκό που υπάρχει!Σας υπόσχομαι δε θα σταματήσετε στο πρώτο κομμάτι!!!

Υλικά (Ingredients):
180γρ. μπισκότα cookies (180gr. cookies)
500 ml κρέμα γάλακτος (500ml double cream)
200 γρ, ζαχαρούχο γάλα (200gr. condensed milk)





Τι κάνουμε 
Χτυπάμε το ζαχαρούχο με την σαντιγί .
Προσθέτουμε σε κομμάτια τα μπισκότα.
Βάζουμε μεμβράνη σε  μακρόστενη φόρμα και προσθέτουμε το παγωτό.
Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το τοποθετούμε στο ψυγείο .
 Διαρείτε στο ψυγείο 
Περισσότερες αναλυτικές οδηγίες στο βίντεο  κάνοντας κλίκ ΕΔΩ -->



Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Tζιζκέικ με μαρμελάδα φράουλα !!!

 Εξαφανίζετε αμέσως !!!

Υλικά

3 πακέτα μπισκότα τριμμένα στο μούλτι
150 γρ βούτυρο λιωμένο
500 γρ κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένης
300 γρ τυρί κρέμα
6 φύλλα ζελατίνες
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο

 Λιώνω -τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι.
Στα τριμμένα μπισκότα ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω.
Ρίχνω το μείγμα  σε τσέρκι η αποσπόμενη φόρμα και απλώνω και το  βάζω στο ψυγείο.
Χτυπάω το τυρί κρέμα σε μπολ και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει ελαφρά και προσθέτω και το ζαχαρούχο.
Έχω μαλακώσει τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και ύστερα τις λιώνω σε 3 κουταλιές ζεστό νερό και προσθέτω στην χτυπημένης κρέμα και ανακατεύω.
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζω ψυγείο να παγώσει...γαρνίρετε με ότι θέλουμε ανάλογα τα γούστα,εμένα μου αρέσει η μαρμελάδα φράουλα..!!

Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβέτσι κατσαρόλας !!!

 Πολύ νόστιμο και στην κατσαρόλα !!!

Υλικά μερίδες 4
600 γραμ μοσχάρι ελιά κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι -πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
Ι πακέτο κριθαράκι χοντρό
 Τί κάνουμε
Πλένουμε στραγγίζουμε το κρέας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρέας και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό το πιπέρι τον κουρκουμά και λίγη ζάχαρη -προαιρετικά- τα γυρνάμε σοτάροντας για λίγο ακόμα και ρίχνουμε ζεστό νερό μέσα τόσο όσο να σκεπάζει αρκετά το κρέας.


Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα προσέχοντας μην τελειώσει το νερό -αν σωθεί προσθέτουμε μόνο ζεστό.
Μόλις δούμε ότι το κρέας έχει σχεδόν μαγειρευτεί προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αλάτι.
Οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα για 12 λεπτά ακριβώς -κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε επάνω να πιεί τυχόν ζουμί.
Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα .
Στα φαγητά μου χρησιμοποιώ πάντα λίγο κουρκουμά σε όλα γιατί κάνει πολύ καλό να το κάνετε κι εσείς .Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Ρεβίθια σκέτα ή και με ρύζι !!!

 Χωρίς ξάφρισμα γίνονται φανταστικά !!! Δοκιμάστε τα !!!

Υλικά
1 πακέτο ρεβίθια 500 γραμ
2 κρεμμύδια κομμένα λωρίδες
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο κουρκουμά
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ -εγώ βάζω αλεύρι
χυμό λεμονιού

Για ρεβίθια με ρύζι
1 ποτήρι νερού ρύζι Καρολίνα

Τί κάνουμε
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια στο νερό ,και το πρωί τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια μαζί και τα ρεβίθια ,με τα καρότα και σοτάρουμε γυρίζοντάς τα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια καυτό νερό προσθέτουμε και το πιπέρι τον κουρκουμά τα δαφνόφυλλα σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 3 τέταρτα.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι κι αν χρειάζετε λίγο ακόμα καυτό νερό.

Αν θέλετε προσθέστε κι ένα κύβο κνορ


Μόλις δοκιμάσουμε και έχουν βράσει καλά κι έχει μείνει λίγο ζουμάκι βάζουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι ή το κορν φλάουρ ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθει.
Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε κι έτοιμα να τα σερβίρουμε και να τα απολαύσουμε .Καλή όρεξη !!!

Ρεβίθια με ρύζι
Αν σας περισσέψουν ρεβίθια ρίξτε 1 ποτηρι του νερού νερό στην κατσαρόλα μέσα στα ρεβύθια ,προσθεστε και λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και μόλις πάρει βράσει προσθέστε το ρύζι και σιγομαγειρέψετε μέχρι να πιεί όλο το ζουμί και να μείνει στεγνό,Προσωπικά είναι πολύ αγαπημένο μου !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Tυροπιτάκια μπαλίτσες !!!

 Σε όλους αρέσουν!!! Τέλεια για πάρτυ,για πικ νικ,για δεκατιανό και συνοδευτικό  !!

ΥΛΙΚΑ
(βγαίνουν περίπου 20 τεμάχια)
1 φαρίνα κόκκινη (500 γραμμ.)
2 αυγά
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
Μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο
350 γραμ. φέτα
Λίγο τυρί τριμμένο (ό,τι θέλετε)
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό (να κολλάει λίγο στο χέρι). Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού για να γυαλίζουν.


Αν ο φούρνος είναι αερίου, ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μισή ώρα ενώ αν η κουζίνα είναι ηλεκτρική, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.Καλή απόλαυση !!!
Συνταγή από την φίλη μου ΧΡΥΣΑ ΧΕΡΑΚΙΑ

Πίτες γεμιστές με τυρι & αλλαντικά !!!

Πολύ εύκολη συνταγή -δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι !!!


Υλικά για την ζύμη


1Κουτ της σούπας καλά γεμάτη μαγιά,ή δύο φακελάκια

1κούπα χλιαρό νερό

1/2 κούπα λιωμένο Βιτάμ

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

1 κουτ σούπας αλάτι

3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις





Γέμιση

τυρί του τοστ

διάφορα αλλαντικά


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από την μαγιά ,όπως γράφω τα υλικά.

Φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε 20 λεπτά σκεπασμένο να ξεκουραστεί.

Πάρτε αρκετή ζύμη στα χέρια σας και ανοίξτε μια μακρόστενη πίτα.

Γεμίστε ξεκινώντας πρώτα με τυρί και βάλτε ότι αλλαντικά θέλετε εσείς,Μπέικον σαλάμι και ντομάτα του δίνει ξεχωριστεί γεύση.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να αλείφεται με αυγό στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!!Καλή όρεξη !!!


Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mπισκότα ιστός αράχνης -Spider Gookies!!!

Με πολύ λίγα υλικά πολύ ωραία μπισκοτάκια που ξετρελαίνουν τους πάντες !!!


Υλικά

1 πλάκα Βιτάμ

1/2 κούπα λάδι ελαφρύ

1 κούπα ζάχαρη άχνη

600 γρ φαρίνα

1 φακ βανίλια

1 κουβερτούρα με 1 κουτ σούπας λάδι για την διακόσμηση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ανακατεύουμε με το χέρι το βιτάμ και το λάδι, ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη την βανίλια και το αλεύρι, φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή.

Παίρνουμε στο χέρι μας μια ποσότητα όσο είναι ένα καρύδι όχι παραπάνω γιατί φουσκώνουν πολύ, το κάνουμε στρογγυλό και πατάμε λίγο με την παλάμη μας να κάτσει προς τα κάτω, κάνουμε μια τρύπα στην μέση με το δάχτυλο μας.

 Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν μαρι η στα μικροκύματα.

Ρίχνουμε μέσα μια κουτάλια της σούπας λάδι για να γίνει αραιή και να μπορούμε να την δουλέψουμε καλύτερα, ρίχνουμε με μικρο κουταλάκι μέσα στην τρύπα σοκολάτα και μετά προς τα έξω κάνουμε της γραμμές όπως στης φωτογραφίες !!! καλή επιτυχία !!!


Συνταγή από την φίλη μου  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζάνες γεμιστές με τυρί & κρέας !!!


Ενα φαγητό πολύ ιδιαίτερο στην γεύση  και πολύ εντυπωσιακό!!!

Υλικά
1 Κιλό μοσχαράκι στήθος
Ενα κομμάτι τυρί γκούντα
Μελιτζάνες κατά βούληση η ποσότητα
2 Κρεμμύδια
2 Σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική η έτοιμη
1Κουταλια πελτέ
Λίγο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση,και λίγο από κάτω για να πατάνε ωραία μέσα στο ταψί,βγάλτε την ψίχα τους από μέσα με ένα κουταλάκι και βάλτε τις σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 2Ο λεπτά,ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν.


Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας όπως εσείς θέλετε-εγώ έβαλα το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε μπουκίτσες,έσβησα με λίγο ξίδι αφού πρώτα ήπιε τα υγρά του,έριξα λίγο λάδι και το σοτάρισα μαζί με δυο μεγάλα κρεμμύδια,τα σκόρδα και έσβησα με λίγο κρασί,τέλος έριξα την σάλτσα μου και το αλατοπίπερο μαζί με λίγο νεράκι.
Έκλεισα την χύτρα μου και σε 25 λεπτά ήταν έτοιμο.





Γέμισα τις μελιτζάνες με το κρέας και την σάλτσα του κρέατος και έβαλα και τρεις κύβους τυρί γκούντα μέσα στην κάθε μελιτζάνα.
Τέλος έριξα και από πάνω τυράκι τριμμένο.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 22Ο μέχρι να ροδίσει και να γίνει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσούλα μας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε..!!Καλή όρεξη !!!
Συνταγή από την φίλη μου   "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγκινάρες α λα πολίτα !!!

Το ίδιο πολύ ωραίο και με κατεψυγμένες αγκινάρες και αρακά !!


Υλικα

Μισό κιλό αγκινάρες

25Ο γρ αρακά

2 πατάτες

2 μεγ κρεμμύδια

3 καρότα

Ανηθο

1 κνορ λαχανικών

Λάδι,

1 λεμόνι,

2 κ της σούπας κον φλάουρ

 Αλάτι, και πιπέρι.


Εκτελεση

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, τα κρεμμύδια και  ολα τα υπόλοιπα μέσα και τα σοτάρουμε  ολα μαζί.

Ρίχνουμε τον άνηθο το αλάτι ,το πιπέρι, νεράκι να βράση το φαγητό.

Τέλος οταν είναι έτοιμο ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κον φλάουρ και λίγο νεράκι αν χρειαστεί.

Προσθέτουμε  και πήζουμε την σάλτσα του!!Καλή όρεξη !!!


Συνταγή από την φίλη μου ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τυροπιτάκια με πολύ λίγα υλικά !!!

Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!


Υλικά

2 αυγά

1 πλάκα βιταμ

1/2 κούπα γάλα

1 φακελάκι μάγια

1 κουτ σούπας ζάχαρη

1 κουτ του γλυκού αλάτι,

3/5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500gr τυρι φετα


Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι.

Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί κλείνουμε

και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις είναι πεντανόστιμα καλή επιτυχία ..!!!Για το σχήμα αφού τα αλείψτε πρώτα με ένα κρόκου αυγού μετα περάστε ελαφρά με ένα πιρούνι από πάνω!!


Η συνταγή  από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τυρόπιτες κουρού !!!

Μια φανταστική συνταγή, τα τυροπιτάκια τέλεια με σπιτική ζύμη κουρού που δεν τα προλαβαίνουμε !!!


ΥΛΙΚΑ για 9 μεγάλα τεμάχια.

1 Κούπα λάδι ελαφρύ
1 Κούπα ζεστό γάλα
2 Αυγά
1 /4 της κούπες λιωμένη μαργαρίνη
1 φακελάκι  μπέικιν  πάουντερ
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό.

Για την γέμιση

6ΟΟ γρ τυριά φέτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ριχνουμε  πρώτα το λάδι, το γάλα, την μαργαρίνη, τα αυγά, το αλάτι, και το μπεικιν,ανακατεύουμε  λίγο με το σύρμα και ρίχνουμε  σταδιακά το αλεύρι..φτιάχνουμε  μια ωραία και μαλακή ζύμη.



Αφήνουμε  μόνο για 1Ο λεπτά να ξεκουραστεί το μείγμα..!!
Ανοίγουμε  πίτες με τον πλάστη σας και γεμίστε με τυρί,κλείνουμε  και διπλώνουμε  αλείφουμε  με αυγό και πασπαλίζουμε  με σουσάμι,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18Ο για 25 με 3Ο λεπτά.Καλή όρεξη !!!



Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νερατζάκι πράσινο γλυκό !!!



Ιδιαίτερο σε γεύση αλλά πολύ μυρωδάτο και αγαπημένο γλυκό κουταλιού !!!

Yλικά
    30 νεραντζάκια πράσινα, προσέχουμε να είναι τρυφερά και να μην είναι πολύ σκληρά,
    1 κ. ζάχαρη,
    όποιος προτιμά να είναι αρκετά γλυκά θα βάλει 1 κ. ζάχαρη στα 25 κομμάτια,
    2 βανίλιες,
    1/2 φλ. αμύγδαλα λευκά ολόκληρα, προαιρετικά
    2 ποτήρια νερό.

Οδηγίες

    Πλένουμε πολύ καλά τα νεράντζια μας. Με το ειδικό εργαλείο καθαρίζουμε το κέντρο από τα νεράντζια να βγούν όλα τα κουκούτσια. Τα ξανά πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
    Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα, τη γεμίζουμε νεράκι που το αλλάζουμε δυο φορές την ημέρα, πρωί-βράδυ για 8 έως 10 μέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν καλά. Μια πικρίλα την έχουν τα πράσινα νεράντζια μην περιμένετε να φύγει τελείως!
    Τώρα:τα βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα ,ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νεράκι και βράζουμε έως να δέσει το σιρόπι.Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Συνταγή από
mageirikesdiadromes.gr

Φωτογραφία από την φίλη μου  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαραγλί !!!


 Ένα από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά με Ανατολίτικο αέρα !!!

Υλικά
900 γρ. φύλλο κρούστας
500 γρ. καρύδι
350 γρ. μαργαρίνη
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 βανιλίνη
360 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Υλικά για το σιρόπι
900 ml νερό
1000 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας γλυκόζη
2 κουτ. σούπας μέλι



Vana Zouka
Tην εκτέλεση θα την δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ -->  https://l.facebook.com/l.php?u=http...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινή τηγανιά !!!

 Πολύ απλή συνταγή αλλά πολύ νόστιμη !!!!

Υλικά
500 γρ.κρέας από την μεριά του λαιμού
3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδελες
2 μεγάλες πιπεριές
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1/2 ποτήρι νερού κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
λίγο ελαιόλαδο


Τί κάνουμε
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας.
Κόβουμε και τα 3 κρεμμύδια σε ροδέλες.
Βάζουμε τα κρεμμύδια τις πιπεριές  με το κρέας χωρίς λάδι στο τηγάνι και περιμένουμε 10 με 15 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και να μαραθούν τα λαχανικά και αμέσως μετά ρίχνουμε το λάδι.
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια και ψηθεί λίγο το κρέας σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή απο την  φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο καλύτερος κορμός κατσαρόλας !!!

 Κορμός λαχταριστός κατσαρόλας όπως δεν τον έχετε δοκιμάσει ποτέ !!!

Υλικά
5 κουτ σούπας κορν φλάουρ
1 ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι νερό
100 γραμ ζάχαρη άχνη
1 πακέτο βούτυρο 250 γραμ
1 βανιλίνη
2 πακέτα μπισκότα βουτηχτά Αλατίνη
1 σοκολάτα Nestle Dessert Creece 52%

 Για το γλάσσο
βραζουμε 100 γρ. Κρεμα γαλακτος και την ριχνουμε σε ενα μπολ οπου εχουμε τεμαχισει 100 γρ. Κουβερτουρα 52% κακαο.Ανακατευουμε και περιχυνουμε τ γλυκο μας


Τί κάνουμε ΔΕΙΤΕ στο τέλος το κατατοπιστικό βιντεάκι για βοήθεια !!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύουμε πάνω σε αναμμένο μάτι μέχρι να πάρει βράσει το μείγμα.



Μόλις πάρει βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανιλίνη και το βούτυρο ανακατεύοντας πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα κομμένα σε κομμάτια την κρέμα και ανακατεύουμε.


Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή φόρμα μακρόστενη καλύπτουμε με μεμβράνη  και αδειάζουμε το μείγμα στρώνοντας το ομοιόμορφα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει ,το βγάζουμε το καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας κόβουμε σε κομμάτια σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.!!!

ΔΕΙΤΕ το κατατοπιστικό για βοήθεια  βίντεο  κάνοντας κλικ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/irlTfDe9Avw