Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Εκλέρ !!!



ΕΚΛΕΡ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ!!!ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό,λίγο αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
4 αυγά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο,αλάτι,νερό
Βράζουμε 3 λεπτά
Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε αλλά 3 λεπτά
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις πήξει γύρω από την κουτάλα το κατεβάζουμε το τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε.λίγα λεπτά να κρυώσει
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε στο κορνέ,και τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί μπαστουνάκια
Αλείφουμε με.χτυπημένο αυγό και τα αφήνουμε 30 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και τα ψήνουμε για 35 λεπτά
Δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε.μέσα στο φούρνο με.λίγο ανοιχτή την πόρτα για 45 λεπτά
Μετά τα αφήνουμε.έξω να κρυώσουν

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Μισό κιλό γάλα
3 κουταλιές κορν φλάουρ,
1 κουτάλια της σούπας.αλεύρι,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας.βούτυρο,
2 βανίλιες

ΓΛΑΣΣΟ:
130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
130 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτάλια της σούπας,καλαμποκέλαιο
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλεράκι βάζουμε μέσα κρέμα.κλείνουμε και ρίχνουμε.γλάσο!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ