ΖΥΜΗ:
2 ποτήρια νερού νερό,
1 κιλό αλεύρι,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
4 κουταλιές της σούπας.ξύδι,
1 κουταλάκι του γλυκού.αλάτι,λίγη ζάχαρη
Κάνουμε.μια.ζύμη μαλακιά,με ολα τα υλικά μαζί που να μην κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε.σκεπασμένη 1 ώρα
Ανοίγουμε.12 μπαλάκια ,τα οποία τα ανοίγουμε φυλλαράκια
Από αυτά 6 τα ξαναζυμώνουμε μαζί και φτιάχνουμε ένα φύλλο λαδώνοντας ενδιάμεσα
ΓΕΜΙΣΗ:
1 κιλό.σπανάκι ψιλοκομμένο,
2 πράσα ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές της σούπας.γιαούρτι,
2 ασπράδια αυγών,
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο,
500 γραμμάρια αγελαδινό λευκό τυρί,
αλάτι ,
πιπέρι,
2 ξερά κρεμμύδια
Βάζουμε το μισό.λάδι στην κατσαρόλα αχνίζουμε.κρεμμύδι,πράσο,ρίχνουμε το σπανάκι
Το κατεβάζουμε μόλις κρυώσει προσθέτουμε,αλάτι,πιπέρι,ασπράδια,τυρί τριμμένο
Τοποθετούμε την γέμιση στα φύλλα τα οποία τα έχουμε στρώσει στο ταψί(6 φύλλα)και κλείνουμε με.τα υπόλοιπα
Την λαδώνουμε.πολύ.καλά,την κόβουμε ωραία κομμάτια και την ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ