Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Σοκολατόπιτα φοβερή !!!!




Σο-κόλαση!!!!!
Θα έπρεπε να λέγεται όχι σοκολατόπιτα!

Λοιπόν... Σε πρώτη φάση κ για ευκολία χωρίζω τα υλικά σε 4 ομάδες:
Α)
-3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-7 κουταλιές σούπας κακάο
-1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Β)
- 1 φλυτζ. Νερό
1φλυτζ. Λικέρ
- 2 φλυτζ. Ζάχαρη
- 10 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
- 2 κουταλιές ξύδι
- 3 βανίλιες
Γ)
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-1 κουταλάκι γλ. Σόδα

Γλάσο
300 γρ. Κουβερτούρα
15 κουταλιές καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές λικέρ
2 βανίλιες.







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ενώνω και  ανακατεύω όλα τα Α υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω όλα τα Β μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ενώνω τα δυο  μείγματα και χτυπάω με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνω τη σόδα στο χυμό και το προσθέτω στο μείγμα και ανακατεύω καλά.
Λαδώνω ένα πυρέξ και βάζω το μείγμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40'.
Παράλληλα ετοιμάζω το γλάσο.
Λειώνω σε Μπεν Μαρί τις κουβερτούρες μαζί με το λάδι, το λικέρ και τις βανίλιες.
Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα την κόβω σε κομμάτια, ρίχνω από πάνω το γλάσο κ απλώνω με πινέλο να πάει παντού.
Κρύα είναι φανταστική!
Ζεστή είναι κόλαση!

ΥΓ είναι τόσο ζουμερή που ένα σωστό κομμάτι δε βγαίνει!!!
Eleftheria Originall-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ