Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Πάστα Φλώρα !!!


 
 Πεθύμησα Πάστα Φλώρα και ιδού ..Από τις πιο ωραίες τάρτες με απίθανη γεύση μαρμελάδας αγριοκέρασου κ ωραία τριφτή ζύμη ..πανεύκολη κ αγαπημένη  !!!

Η επιλογή της μαρμελάδας από πάνω, μπορεί να είναι της αρεσκείας σας ..Στις φωτογραφίες μου έσπασε το σχεδιάκι γιατι κάποια παιδάκια βιαζόντουσαν να την δοκιμάσουν προτού κρυώσει ..Οταν την βγάλετε λοιπόν αφήστε την να κρυώσει καλά πριν δοκιμάστε ..Ομως από γεύση σούπερ !!!

ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια μαρμελάδα  εδώ αγριοκέρασο

ΒΑΣΗ
225 γρ. βούτυρο μαλακό ((σε θερμοκρασία δωματίου))
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
1/2 κουτ. γλ. μπέκιν
1 βανίλια
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ( ελαφρά χτυπημένα)
1 πρέζα αλάτι

Σε μπολ  κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέκιν.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι.-

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μία ζύμη.
 .


.Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο περίπου μισή ώρα .
Στρώνουμετα 2/3 της ζύμης σε ένα στρογγυλό ταψί.
Απλώνουμε από πάνω στη ζύμη την μαρμελάδα.-

Με το υπόλοιπο 1/3 πλάστε κορδόνια και βάλτε τα πάνω από τη ζύμη, στην επιφάνεια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά!


 Μην την ζυμώσετε πολλή ώρα την ζύμη γιατί θα σκληρύνει!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ