Κυριακή 29 Ιουνίου 2025

Κοντοσούβλι κοτόπουλο με πιπεριές κ πατάτες baby !!!


 

.
Ενα θαυμάσιο μεζεδάκι αλλά κ κυρίως φαγητό  με  κομμάτια από κοτόπουλο πιπεριές ψητές πεντανόστιμες ,κ μελωμένες πατάτες baby !!!

Για τη μαρινάδα
2 σκ. σκόρδο
80 γρ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ρίγανη
70 γρ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
12 γρ. αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

Για το κοντοσούβλι
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά 
1 κόκκινη πιπεριά

1κιλό  φιλέτο μπούτι κοτόπουλου μπορούμε κ με στήθος 
150 γρ. νερό

.


Κοντοσούβλι
Τοποθετούμε το μπούτι κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια κ τα μεταφέρουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Προαιρετικά, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220-240°C στον αέρα.
Καρφώνουμε εναλλάξ σε ανοξείδωτες σούβλες τα κομμάτια από το μπούτι, τις πιπεριές , αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους για να ψηθούν πιο σωστά.
Τοποθετούμε μια σχάρα σε ένα ταψί και ακουμπάμε πάνω τις σούβλες.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι όλη τη μαρινάδα -που περίσσεψε στο μπολ- στις σούβλες.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί το νερό.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά και ανά διαστήματα γυρνάμε τις σούβλες για να ψηθούν καλά από όλες τις μεριές.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.

Πιπεριές εγώ έβαλα εδώ Φλωρίνης κ πράσινες κέρατο .

.


Πατάτες baby στον φούρνο 
1 κιλό πατάτες μικρές  baby με τη φλούδα τους
Λίγο ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας μουστάρδα
1 κουτ γλυκού μέλι

1 κ.σ.πάπρικα γλυκιά
2 λεμόνια (χυμός)
2 φλ.νερό ή ζωμός λαχανικών
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση 
Βουτάμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μείνουν για 5 λεπτά να μαλακώσει να φύγουν τα χώματα .
Με ένα βουρτσάκι τρίβουμε εξωτερικά τη φλούδα της πατάτας να καθαρίσουν.
Πλένουμε ξανά τις πατάτες.
Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψει.
Βράζουμε για 10΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος για να τις φτιάξουμε .
Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το νερό και το αλάτι και το πιπέρι.
Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα και περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 30΄, έως ότου μελώσουν οι πατάτες, ρουφήξουν όλα τα υγρά του ταψιού και μείνουν σχεδόν στεγνές με λίγο λαδάκι.

Τα ψήνω στον αέρα 180 βαθμούς κι ετσι τα βάζω όλα τα ταψάκια μαζί και ψήνονται ..κ κοτόπουλο με  πιπεριές κ πατάτες ..το κάθε ένα στο ταψάκι του και δεν θέλει το φαγητό λάδια στο πιάτο το θέλουμε στεγνό . 

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ