Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ψωμάκια αφράτα !!!



Ψωμάκια αφρός.Μια υπέροχη συνταγή - Τέλεια για σαντουιτσάκια !!!!!


Υλικά
600- 700 γρ αλεύρι
Εγω έβαλα, που φουσκώνει μόνο του
500 γρ γάλα χλιαρό 37°
2,5 κ.γ μαγιά φακελάκι ή φρέσκια μαγιά 30γρ
1,5 ζάχαρη
1,5 αλάτι
50 γρ βούτυρο

Επικάλυψη
Αυγό
Ηλιόσποροι
Βρώμη
Σουσάμι

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ μας το αλεύρι, μαγιά, βούτυρο και το γάλα ,αλάτι και ζάχαρη
χτυπάμε για 10 λεπτά
Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη 45 λεπτά ,σκεπάζουμε με μεμβράνη
Πλάθουμε τα ψωμάκια σε μπάλες η μακρόστενα, αφήνουμε να Φουσκώσουν άλλη 1 ώρα
Αλείφουμε ελαφρά αυγό και ραντίζουμε με βρώμη η ότι άλλο θέλετε
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντίστασης για 10 -15 λεπτά

Καλή επιτυχία.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βρώμη με μήλα για πρωινό !!!



Ενα υγιεινό  πρωινό για να ξεκινήσει δυνατά η ημέρα μας ή ακόμα και ελαφρύ βραδυνό !!!

Βρώμη με μήλα 🍎🍎🍎
2 μερίδες

75- 80 γρ βρώμη
1 1/2 μεγάλο ποτήρι νερού νερό
1 πρέζα αλάτι
Μέλι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλιτσα το νερό με τη βρώμη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει να φύγει το νερό να γίνει σαν μία κρέμα 5 λεπτά περίπου
Το σερβίρουμε με ότι καλύτερο φρούτο,τριμμένα καρύδια, μαρμελάδα, μέλι,κανέλα, και αν θέλετε Και λίγο γάλα
Υπέροχο υγιεινό πρωινό και βραδινό για μεγάλους και μικρούς!!

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες χοιρινές με πατάτες φούρνου !!



Μπριζόλες χοιρινές στο φούρνο με πατάτες!!

Υλικά-Εκτέλεση

Αραδιάζομαι τι κομμένες πατάτες μαζί με τις μπριζόλες
Ρίχνουμε μπόλικο μπαχάρι ,ελαιόλαδο μπόλικο,
Σε ένα ποτήρι τού νερού ανακατεύουμε 2κ.σ μουστάρδα, με νερό
Ρίχνουμε από πάνω
Κόβουμε 1 ντομάτα στα δύο κ
βάζουμε στο ταψί μας
Ραντίζουμε με Ρίγανη
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Κρέπες !!!!




Κρέπες!
Για 4 άτομα
150 γρ αλεύρι (10 κ.σ ) περίπου
1/2 Κ.γ αλάτι
3 αυγά
3 κ.σ βούτυρο
600 γρ γάλα

Χτυπάμε το αλεύρι και το μισό γάλα προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα και ξανά χτυπάμε
Βάζουμε το χυλό μας στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Λιώνουμε μισό βούτυρο, 1/2 κ.σ στο τηγάνι και Ρίχνουμε μέσα στο χυλό
Τηγανίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε 100 γρ περίπου τη φορά για να γίνει μέτρια κρέπα 2-3 λεπτά περίπου κάθε μεριά
Τις γεμίζουμε με ότι μας αρέσει σε γλυκό ή αλμυρό !!!!

Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

(Λουκουμάδες παραλίας) !!!




Ντόνατς (λουκουμάδες παραλίας) !!!Απλή,εύκολη, γρήγορη,αφράτη συνταγή😋

Υλικά 25 Ντονατς περίπου
1αυγο
100 γρ ζάχαρη
100 γρ γάλα
300 γρ αλεύρι
2 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.γ μπέικιν
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη για πασπάλισμα

Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το γάλα
Λιωμένο βούτυρο
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι
Και το Ρίχνουμε μέσα
Η ζύμη κολλάει με λίγο αλεύρι ανοίγουμε ένα φύλλο, το κόβουμε σε 2 λωρίδες
Και σχηματίζουμε τα κουλουράκια

Καίμε το λάδι, σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε 1-2 λεπτά σε κάθε μεριά
Τα αραδιάσουμε σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη
Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέας μοσχαρίσιο με ρύζι !!!



Υλικά
Κρέας μοσχαρίσιο ( ουρά) η ότι άλλο κομμάτι θέλουμε
1 ολόκληρο ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια ξέρω ψιλοκομμένα
2 δαφνόφυλλα
3κ.σ λευκό ξύδι
1 κνορ κοτόπουλο
Ξερό δυόσμο
Αλάτι
Λίγο ζάχαρη
Μια συσκευασία ντομάτα πακέτο
Ελαιόλαδο

Για το ρύζι
Μια κούπα ρύζι
Μισή κούπα φιδέ
Βούτυρο

Καίμε μπόλικο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και αραδιάζουμε το κρέας καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα, χαμηλώνουμε ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι
Προσθέτουμε το κνορ, αλάτι και ζάχαρη μαζί με ένα λίτρο νερό .
Αφήνουμε να βράσει μια ώρα περίπου.
Μόλις λιγοστέψει το νερό στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ντομάτα ,ξανά ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και ξανά βράζουμε άλλες 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά
Βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε λίγο ξύδι στο ζωμό και αφήνουμε να πυκνώση η σάλτσα μας,.
Ξαναβάζουμε το κρέας μας στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει.
Συνολικά βράσει το φαγητό 3 ώρες περίπου

Ετοιμάζουμε το ρύζι
Λιώνουμε το βούτυρο στη κατσαρολίτσα.
Ρίχνουμε το φιδέ ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα
Προσθέτουμε το ρύζι αφού το ξεπλένουμε πρώτα, Ρίχνουμε 1 ποτήρι μεγάλο του νερό νερό Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
Σερβίρουμε με chill ψιλοκομμένο η μποΎκοβο αν θέλουμε
Καλή επιτυχία !!!


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ










ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παϊδάκια χοιρινά !!!



 Χοιρινά παϊδάκια !!

Τα παιδάκια τα μπαχάρωσα
2 κ.σ μουστάρδα
2 κ.σ μέλι
Λίγο κύμινο
Κόκκινη πάπρικα
μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι


Ολα μαζί σε ταψάκι ανακάτεμα και ψήσιμο .
Στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Καλή επιτυχία!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Λαζάνια με κιμά!!!



Λαζάνια Θεικά!!

Υλικά
500γρ κιμά
1 πακέτο ντομάτα
1 1/2 πακέτο λαζάνια
Ρίγανη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Μπεσαμέλ

1 φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι λάδι
100γρ βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
Λίγο αλάτι
1 1/2 λίτρο γάλα

Τον κιμά το φτιάχνουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά,αλλά χωρίς κρεμμύδι.βάζουμε μισό
κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Την μπεσαμέλ.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι, προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια δεν το αφήνουμε, μόλις έχει γίνει σαν κρέμα το αλεύρι Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σιγά, Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο κ λίγο αλάτι,και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το στρώσουμε.

Περνούμε το ταψί μας πρώτη στρώση μόνο μπεσαμελ και τα φύλλα
Στη συνέχεια στρώνουμε μπεσαμελ, κιμά φύλλα ,Μέχρι να γέμιση το ταψί. Τελευταία στρώση φύλλα, μπεσαμελ και μπόλικο τυρί για ογκρατέν.
Στο φούρνο 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία !

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουπίτσα με φιδέ!!!




Σουπίτσα με φιδέ  και ντομάτα!

Έβρασα νερό με ένα κνορ κοτόπουλο, έβαλα το φιδέ, με λίγο ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο τζίντζερ.
Στο τέλος έβαλα 2 κουτ. σούπας  πουμαρό ντομάτα.
Καλή όρεξη!!

 Συνταγη απο Panagiota Kiriakou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια !!!



Σουηδικά μπουλάρ με βανίλια (vanilj bullar )

Για 18 κομμάτια θα χρειαστούμε

Ζύμη
570 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ αλάτι
130 γρ ζάχαρη
50γρ μαγιά
250 γρ γάλα
1 αυγό

Κρέμα βανίλιας

3 κρόκους
65 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλάουρ
200 γρ γάλα
15 γρ βούτυρο ανάλατο

Επικάλυψη
Λιωμένο βούτυρο ,ζάχαρη.


1)Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά στο μίξερ μαζί με το γάλα και το αυγό
Τα χτυπάμε για 15 λεπτά

2) αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

3) πλάθουμε σε ρολό και κόβουμε σε 18 κομμάτια 3 εκ περίπου

4)πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια αφήνουμε να Φουσκώσουν 45-60 λεπτά

Ετοιμάζουμε την κρέμα πριν να αρχίσουμε την ζύμη για να είναι στο ψυγείο

Κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε του κρόκους με τη ζάχαρη, κορν φλάουρ

Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε,και ξανά Ρίχνουμε στη κατσαρόλιτσα να πίκτωση ανακατεύοντας βάζουμε σε μπολ με το βούτυρο και αφήνουμε στο ψυγείο

Γεμίζουμε το κορνέ με την κρέμα κ γεμίζουμε

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς αντίστασης
10-12 λεπτά μόλις ροδίσουν λίγο βγάζουμε

Αφήνουμε να κρυώσουν αλείφουμε με βούτυρο και βουτάμε στη ζάχαρη

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Panagiota Kiriakou --OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο ψητό με πουρέ !!




Νόστιμο, απλό και με λίγες θερμίδες. Λάδι δεν προσθέτω γιατί το κοτόπουλο βγάζει  από μόνο του!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο παϊδάκια
 Αλάτι
 Πιπέρι
 μείγμα για κοτόπουλο
 Κάρυ
 Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα παιδάκια κοτόπουλο και τα αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και το πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα μπαχαρικά εκτός της ρίγανης.
Ψήνουμε στο γκρίλ στο κάτω ράφι του φούρνου.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν  από τη μία πλευρά τα γυρνάμε και από την άλλη.
Αφού είναι έτοιμα τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το ζουμάκι τους  και ρίχνουμε αν μας αρέσει ρίγανη.

ΠΟΥΡΕΣ
Μπορούμε να πάρουμε έτοιμο και να τον ετοιμάσουμε ή να κάνουμε σπιτικό .


 ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ
1 κιλό πατάτες
60 γραμ. βούτυρο
250 ml γάλα
αλάτι

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους  τις βάζουμε σε  κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και σκεπάζουμε.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Τσιμπήσετε με πιρούνι για να σιγουρευτείτε.
Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
 Έπειτα τις σπάμε σε πουρέ με σύρμα ή μια κουτάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να στεγνώσουν.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας βούτυρο-γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο πουρές.

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταίφι !!!


Εκμέκ κανταίφι σπέσιαλ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο ταψί μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά,ρίχνουμε μέσα 125 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο ,μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα,μισή κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα το ανακατεύουμε με τα χέρια να μουσκέψει καλά το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες νερό,2 κούπες ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού βράσιμο 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό,χλιαρό το σιρόπι.


ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,1 κρόκο αυγού.
Όταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και από  πάνω μπόλικο καρύδι,αμύγδαλο !!!Εάν θέλουμε βάζουμε και επάνω στην κρέμα σαντιγί !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντόναντς πανεύκολα!!!


Ντόναντς αφρός !!

ΣΥΝΤΑΓΉ ΥΛΙΚΑ:
250 ml.γάλα χλιαρό,
20 γραμμάρια μαγιά νωπή,
80 ml.σπορέλαιο,
2 αυγά,
1 βανίλια,
λίγο αλάτι,
600 γραμμάρια αλεύρι φαρίνααπ,
1 κιλό σπορέλαιο, η αραβοσιτέλαιο,
200 γραμμάρια ζάχαρη

Τοποθετούμε το γάλα με.την μαγιά στο μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε την βανίλια,το αλάτι και 560 γραμμάρια αλεύρι χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε στον πάγκο 40 γραμμάρια αλεύρι βάζουμε την ζύμη πάνω του και την ζυμώνουμε 5 λεπτά.


Την τοποθετούμε στο αλευρωμένο μπολ και την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε.στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο και με ένα μπολ η ποτήρι με το άνοιγμα τους κόβουμε δισκάκια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.




Με ένα καπάκι από αναψυκτικό ανοίγουμε στην μέση τους τρύπα.
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε.
Τέλος τα βουτάμε στην ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni  Τsanaktsidou--Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες !!! !!!



Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο φούρνο με ντομάτα και σκόρδο..!!

Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκκαλο
1 κιλό πατάτες
3 τομάτες σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο .

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες .
Βάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη το ελαιόλαδο και με τις δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Σε ένα ταψί βάλτε τις μπριζόλες, χαράξατε με το μαχαίρι και βάζετε φέτες από σκόρδο μέσα στο κρέας, στη συνέχεια κόβετε φέτες τις ντομάτες και σκεπάζετε τις μπριζόλες από πάνω για να παραμείνουν ζουμερές και να πάρουν την μυρωδιά της ψητής τομάτας.
Βάζετε τις πατάτες ενδιάμεσα το λεμόνι το ελαιόλαδο ,σκεπάζετε με νερό και ψήνετε το φαγητό μέχρι να γίνει τουλάχιστον για 2 ώρες και ίσως λίγο παραπάνω στους 200 βαθμούς.(Δεν γυρίζουμε τις μπριζόλες).

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ GOGO SAMIOU -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος μαρινάτος παραδοσιακός Μυτιλήνης !!!





ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθιά του.
Τον πλένουμε καλά και το βάζουμε στο ξύδι μέσα σ’ ένα τάπερ, αφήνοντάς τον από 5 ώρες αν είναι πολύ ψιλός, έως 8 ώρες αν είναι χοντρός.
Στο διάστημα αυτό τον παρακολουθούμε βλέποντας αν ξεκολλάει το κόκαλό του και αν έχουν φύγει οι κοκκινάδες του αίματος από τα ψαχνά του.
Τότε και μόνο πετάμε το ξύδι καί σχίζουμε τον κάθε ένα γαύρο σε δύο φιλετάκια βγάζοντας το κόκκαλό του.
Τον τοποθετούμε σε στρώσεις στο τάπερ και πάνω σε κάθε στρώση ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπεριά και 2-3 μικρές φετούλες σκόρδου.
Προαιρετικά, αν θέλουμε, βάζουμε μαϊντανό .
Αφού στρώσουμε όλα τα κομμάτια του γαύρου, ρίχνουμε από πάνω λαδάκι ώστε να σκεπασθεί ο γαύρος και βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο.
Στο σερβίρισμά του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύδι και αλάτι αναλόγως τα γούστα μας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ειρήνη Σταματέλλη -  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ .





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ