ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Πλενουμε κ σκουπιζουμε καλα τα κυδωνια ετσι ωστε να φυγει το χνουδι τους.κοβουμε στα τεσσερα τα κυδωνια κ καθαριζουμε μονο το εσωτερικο [τα αφηνουμε με την φλουδα τους γιατι εχει πικτινη κ δινει μια ωραια καραμελενια γευση]σ ενα ταψακι βαζουμε τα κυδωνια το κοκκινο κρασι,κ το ημιγλυκο,τα γαρυφαλλα,την κανελλα,τη ζαχαρη,κ τα αφηνουμε να ψηθουν να βρασουν σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους,πανω κατω αντισταση για 3|4 της ωρας περιπου εως οτου καραμελωσουν
ΥΛΙΚΑ
4 κυδωνια
1 κιλο ζαχαρη
1\2 μπουκαλι κοκκινο κρασι
1\2 μπουκαλι κρασι ημιγλυκο
1 μπαστουνακι κανελα
γαρυφαλλα
[συνταγη απο την Μαρια Λοη το φτιαχνω παντα τετοια εποχη κ ειναι τελειο]!!