1κιλο φυστικια Αιγινης χοντροαλεσμενα
2 φλυτζ καλο βουτυρο
1 κιλο φυλλο ψιλο
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλυτζ,μελι
3 φλυτζ ζαχαρη
3 φλυτζ νερο
1 κοματι κανελα
2-3 γαρυφαλα 1 φλουδα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα ταψί με τις διαστάσεις περίπου του φύλλου ξεκιναμε
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε δύο φύλλα μαζί.
Ραντίζουμε με βούτυρο την επιφάνεια του φύλου και πασπαλίζουμε λίγα φυστίκια.
Βάζουμε από πάνω ένα άλλο φύλο, το ραντίζουμε με βούτυρο, βάζουμε άλλο φύλλο, κατόπιν φυστίκια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα σκόνη και λίγο γαρύφαλλο σκόνη.
Εξακολουθούμε με αυτό τον τρόπο, δηλ. στρώση δύο φύλλων και κατόπιν μία στρώση φυστίκια. Πρέπει πάνω σαν κάλυμα να βάλουμε 8 - 10 φύλλα μόνα τους (χωρίς στρώση φυστικιών).
Τέλος ραντίζουμε καλά την επιφάνεια με βούτυρο και την χαράζουμε με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού. αλλά να μένουν ενωμένα το ένα τεμάχιο με το άλλο. χαραξτε το μπακλαβα σε σχεδιο της αρεσκειας σας βάζοντας στο καθένα κομματι από ένα γαρύφαλλο
2.Ψήνουμε σε πολύ σιγανό φούρνο (140 βαθμούς) για 1 - 1½ ώρα αφού πρώτα ραντίσουμε με κρύο νερό.
3.Αφού ψηθεί και κρυώσει σχεδόν εντελώς, τον περιχύνουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη βράσει.\
Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για περίπου 20 λεπτά, ξαφρίζετε αν χρειαστει!!