ΥΠΕΡΟΧΟ!!
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι]
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
...1 κύβο κρέατος
1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
4 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα [προαιρετικα]
ΡΥΖΙ
1 1\2 ποτήρι ρυζι για πιλάφι
ελάχιστο πιπέρι
4 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζετε ολο το λίπος από το κρέας πού φαίνετε,το πλένετε κ το σκουπίζετε κ το κόβετε σε κύβους,ξύνετε κρεμμύδι και σκόρδοκαι το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέαςτα σωτάρετε 8 λεπτά περίπουανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλαμέχρι να καφετίσουν ελαφρά,αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και τον κύβο κρέατοςάνακατεύετε μέχρι να λειώσει ο κύβος,ρίχνετε και τον πελτέ ντομάτας δυαλυμένοσε ζεστό νερό [1 ποτήρι] ,και τον χυμό ντομάτας.κ την κανέλα[αν σας αρέσει]προσθέστε άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζετε για 60 λεπτά προσθέτετε την σκόνη τζίντζερ,και το λάδι,ανακατεύετε και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα κ το κατεβάζετε απο την φωτιά.
ΡΥΖΙ
βάζετε το νερό στην κατσαρόλα και λίγο πιπέρι,μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι,ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα βράζετε περίπου 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει ολο το νερό.το σερβίρετε στην πιατέλα και περιχύνετε με το κρέας.