ΥΛΙΚΑ
250 γραμ.ζάχαρη
250 γραμ.βούτυρο [απλό βιτάμ]
6 αυγά
80 γραμ.καρύδα
150 γραμ.[μόνο] αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
250 γραμ.κεράσια [χρειαζόμαστε τόσα όσα να μπούν διάσπαρτα στο ταψάκι μας]
10 κουτ.σούπας μαρμελάδα κεράσι [εδώ έβαλα και λίγη φράουλα μαζί]
μισό λεμόνι το χυμό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε και τους κρόκους μόνο.
2] Το αποσύρω από το μίξερ και χωρίς χτύπημα με μία σπάτουλα προσθέτω κι ανακατεύω ,καρύδα,τα ασπράδια σε μαρέγκα,
και τέλος το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ κοσκινισμένο.
3]Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι [μέθεθος λίγο μεγαλύτερο από το σχήμα τούρτας] αφού το έχω βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι όλη την επιφάνειά του.
4] Βάζω από πάνω την μισή μαρμελάδα διάσπαρτη [δείτε φωτό] και με το χέρι ανοίγω τα κεράσια βγάζω τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα τοποθετώ κι αυτά διάσπαρτα αρκετά κοντά το ένα με το άλλο.
5] Εχω ανάψει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνω γιά περίπου 50 λεπτά .
Κατά το ψήσιμο τα κεράσια θα κρυφτούν μέσα στο κέικ ,αλλά ΄΄οταν ψηθεί και το αναποδογυρίσετε θα είναι από πάνω και μέσα !
6] Αφου ψηθεί το βγάζουμες από το φούρνο ,το αφήνουμε να κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα .
7] Προσθέτω από πάνω σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη μαρμελάδα που την έχω ζεστάνει και έχω αραιώσει με το χυμό μισού λεμονιού.Καλή επιτυχία γίνετε τέλειο!!!