500γραμ κιμά μοσχαρίσιο
3 καρότα τριμμένα
4 πράσα κομένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια
1\2 φλυτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 ματσάκι μαιτανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλο κρούστας
αλατοπίπερο
μισό ποτήρι νερού λευκό κρασί
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
1 αβγό
1 φλυτζάνι γάλα
1\2 φλυτζάνι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,και σοτάρουμε,προσθέτουμε και τον κιμά,σοτάρουμεγιά 5-10 λεπτά,προσθέτουμε καρότα πράσα [τα οποία πράσα τα έχουμε βράσει πρώτα για 5 λεπτά και σουρώσει]ανακατέύουμε και σε 10 λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες αλατοπίπερο,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας.Προσθέτουμε και το κρασί και μόλις το πιεί ολο το ζουμί τραβάμε από την φωτιά .Προσθέτουμε τον μαιντανό και το σιμιγδάλι ,ανακατεύουμε καλά καί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει .Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα φύλλα .Κάθε φύλλο και λάδωμα σε όλη την επιφάνεια ,βάζουμε τα μισά ρίχνουμε και στώνουμε την γέμιση ωραία και βάζουμε τα υπόλοιπα από πάνω .Χαράσωμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και χτυπάμε 1 αυγό με το λάδι,και το γάλα ,και το ρίχνουμε από πάνω .Κουνάμε το ταψί να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.