Μερίδες: 20
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
7 μελιτζάνες [φλάσκες]
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
ξύδι [προτείνω μηλόξυδο,έχει πιό ήπια γεύση]
ελαιόλαδο [όσο πάρει ]
αλάτι
πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
ξύδι [προτείνω μηλόξυδο,έχει πιό ήπια γεύση]
ελαιόλαδο [όσο πάρει ]
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε σκουπίζετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε να στο φούρνο σε λαδωμένο ελαφρώς ταψί.
Μόλις καταλάβετε με ένα πιρούνι οτι είναι έτοιμες τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν .
Τις ξεφλουδίζετε και με ένα κουταλάκι βγάλτε λίγα από τα σπόρια ,για να μην πικρίζει.
Τις πολτοποιείτε στο μούλτι ,η στο μίξερ ,λίγες λίγες και αδειάζετε σε ένα μπόλ.
Προσθέστε σε κάποια από τις φορές που θα πολτοποιείτε τις μελιτζάνες και το σκόρδο να λιώσει κι αυτό .
Εχετε λοιπόν βάλει το πολτό από τις μελιτζάνες και των σκόρδων στο μπόλ,αρχίζετε τώρα ανακατεύοντας να προσθέτετε αλάτι,πιπέρι,λάδι,και ξύδι ,ανακατεύετε συνέχεια κ δοκιμάζετε προσθέστε τα υλικά και σταματήστε εκεί που σας ικανοποιεί η γεύση .[εγώ για το ανακάτεμα χρησιμοποιώ τον αυγοδάρτη.]Υπέροχο συνοδευτικό ,τρώγετε κι επάνω στο ψωμάκι!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μόλις καταλάβετε με ένα πιρούνι οτι είναι έτοιμες τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν .
Τις ξεφλουδίζετε και με ένα κουταλάκι βγάλτε λίγα από τα σπόρια ,για να μην πικρίζει.
Τις πολτοποιείτε στο μούλτι ,η στο μίξερ ,λίγες λίγες και αδειάζετε σε ένα μπόλ.
Προσθέστε σε κάποια από τις φορές που θα πολτοποιείτε τις μελιτζάνες και το σκόρδο να λιώσει κι αυτό .
Εχετε λοιπόν βάλει το πολτό από τις μελιτζάνες και των σκόρδων στο μπόλ,αρχίζετε τώρα ανακατεύοντας να προσθέτετε αλάτι,πιπέρι,λάδι,και ξύδι ,ανακατεύετε συνέχεια κ δοκιμάζετε προσθέστε τα υλικά και σταματήστε εκεί που σας ικανοποιεί η γεύση .[εγώ για το ανακάτεμα χρησιμοποιώ τον αυγοδάρτη.]Υπέροχο συνοδευτικό ,τρώγετε κι επάνω στο ψωμάκι!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ