Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Φυστίκι Αιγίνης γλυκό κουταλιού




 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 180' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Εύκολη     |    Νηστίσιμη
  • 700 γρ. φυστίκια φρέσκα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά)
Βράζετε τα φυστίκια σε μπόλικο νερό μέχρι να τρυπιούνται με οδοντογλυφίδα ή καλύτερα με βελόνα. Τα στραγγίζουμε και αμέσως μετά τα βάζουμε σε χνουδωτή πετσέτα, να απορροφηθούν τα υγρά.
  Σε ανάλογη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 7-8 λεπτά, και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
 Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα απο τα φυστίκια και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 24 ώρες.
Στη συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό , και πρός το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στα βάζα το γλυκό μας.
 Εάν η φλούδα απο τα φυστίκια είναι αρκετά τρυφερή δεν την αφαιρούμε.
Καλή επιτυχία

H συνταγή είναι από το βιβλίο  [Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές ,εκδόσεις Φυτράκη ]