1 ποτήρι ρύζι καρόλινα
αλάτι
4 κουταλιές λάδι
λεμόνι
γιαούρτι [προαιρετικά]
Βάζουμε το νερό με το λάδι στην κατσαρόλα και το αλάτι ,μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και ανακατεύουμε καλά,χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα να το δούμε να μελώσει .όχι να πήξει ,σβήνουμε την φωτιά το αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε .Σε πολλούς αρέσει και μόλις το σβήσουν από την φωτιά ανακατεύουν μέσα ένα γιαουρτάκι ,άλλοι πάλι το θέλουν στο πλάι,κι άλλοι τον τρώνε σκέτο με λεμόνι !