ομελέτα με πατάτες, γάλα, τυρί !
Μερίδες: 3
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
4 πατάτες μέτριες [τα παιδάκια θέλουν πατάτες ]
7 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
αλάτι -πιπέρι 2-3
2-3 φέτες του τόστ ένταμ κομμένες σε ψιλά κομματάκια
μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πλένουμε καθαρίζουμε και ξαναπλένουμε τις πατάτες .
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι .
Σπάμε τα αβγά σε ένα βαθύ μπολάκι ,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι ,τυρί ,και το γάλα ,τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι .
Στραγγίζουμε το πολύ λάδι από τις πατάτες που είναι ακόμα στην φωτιά αλλά έχουν πάρει χρώμα .
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι ,[κατά προτίμηση αντικολητικό] να πάει σε όλη την επιφάνεια με τις πατάτες .
Σε 6-7 λεπτά με παίρνουμε ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού και την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά,άλλα 5-6 λεπτά .
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Η ομελέτα με το γάλα γίνετε πολύ αφράτη,μπορούμε να εμπλουτίσουμε την ομελέτα μας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,ζαμπόν,μπέικον ,μανιτάρια ,φέτα ,και ότι άλλο σας αρέσει .
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι .
Σπάμε τα αβγά σε ένα βαθύ μπολάκι ,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι ,τυρί ,και το γάλα ,τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι .
Στραγγίζουμε το πολύ λάδι από τις πατάτες που είναι ακόμα στην φωτιά αλλά έχουν πάρει χρώμα .
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι ,[κατά προτίμηση αντικολητικό] να πάει σε όλη την επιφάνεια με τις πατάτες .
Σε 6-7 λεπτά με παίρνουμε ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού και την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά,άλλα 5-6 λεπτά .
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Η ομελέτα με το γάλα γίνετε πολύ αφράτη,μπορούμε να εμπλουτίσουμε την ομελέτα μας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,ζαμπόν,μπέικον ,μανιτάρια ,φέτα ,και ότι άλλο σας αρέσει .