1/2 πακέτο του μισού κιλού φασόλια μαυρομάτικα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά
1 κρεμμύδι κομμένο σε κρίκους
1 τόνο rio mare με ελαιόλαδο αλλά το στραγγίζουμε καλά
4 πατάτες μέτριες βρασμένες
ελαιόλαδο
ξύδι [ μηλόξυδο ]
αλάτι
Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα αφού τα ξεπλύνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να σκεπάζονται και τα βάζουμε στην φωτιά.
Σέ 3-4 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό να σκεπάζονται προσθέτουμε και το αλάτι .
Τα βράζουμε περίπου 1 ώρα θα τα δοκιμάσετε να έχουν βράσει καλά και τα στραγγίζουμε .
Σε μία σαλατιέρα ,η μπόλ βάζουμε τα μαυρομάτικα,κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια από πάνω ,το κρεμμύδι σε κρίκους,τα αυγά σε κυβάκια,και τον τόνο .
Προσθέτουμε και το ξύδι ,το ελαιόλαδο,και αλάτι ,ανακατεύουμε καλά και
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να σκεπάζονται και τα βάζουμε στην φωτιά.
Σέ 3-4 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό να σκεπάζονται προσθέτουμε και το αλάτι .
Τα βράζουμε περίπου 1 ώρα θα τα δοκιμάσετε να έχουν βράσει καλά και τα στραγγίζουμε .
Σε μία σαλατιέρα ,η μπόλ βάζουμε τα μαυρομάτικα,κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια από πάνω ,το κρεμμύδι σε κρίκους,τα αυγά σε κυβάκια,και τον τόνο .
Προσθέτουμε και το ξύδι ,το ελαιόλαδο,και αλάτι ,ανακατεύουμε καλά και