Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τζίζ κέικ!!!

ΒΑΣΗ

  • 2 πακέτα μπισκότα digestive (εγώ χρησιμοποιώ πτί μπέρ και μου αρέσει καλύτερα η βάση σε γεύση)
  • 1 πλάκα βιτάμ

ΚREMA

  • 500 γραμ.τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • λίγο χυμό από λεμονάκι, ανάλογα πόσο ξυνή θέλετε την κρέμα
  • ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
  • λίση ζάχαρη άχνη 
print
Θρυματίζουμε τα μπισκότα με το μπλέντερ να γίνουν σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε να γίνει ευπλαστο μίγμα. Με το χέρι μας το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας μεγέθους μίας μεγάλης σχετικά τούρτας.

Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, χτυπάμε, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το λίγο λεμόνι, το ξύσμα και δουλεύουμε καλά να ενωθούν  τα υλικά καλά. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα και το στρώνουμε με μία σπάτουλα ομοιόμορφα.

Το βάζουμε για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει και μετά απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα τις αρεσκείας μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορούμε να κάνουμε και ατομικά τζις κέικ χρησιμοποιώντας στρογγυλές φορμούλες, η διαδικασία είναι η ίδια.