Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
3 κουταλιές σούπας γεμάτες καφές εσπρέσσο
1 κουτί γάλα φρέσκο [250 γραμ.]
5 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας λικέρ [όποιο προτιμάτε]
κακάο για την επιφάνεια
Κρέμα
300 γραμ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 μεγάλο τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια 300 γραμ.
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα,το κονιάκ,το λικέρ,τον καφέ εσπρέσσο αραιωμένο σε λίγο νερό κρύο,Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι πυρέξ ,η φόρμα τετράγωνη,Στην συνέχεια στρώνουμε από πάνω την μισή δόση κρέμας ,ξαναβάζουμε σαβαγιάρ μία στρώση και μετά την υπόλοιπη κρέμα .Πασπαλίζουμε το τιραμισού με κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει .Χρειάζονται περίπου 2 ώρες .
Σημείωση
Αν θέλετε και δεν σας αρέσουν πολύ οι γλυκές γεύσεις δέν βάζετε καθόλου ζάχαρη άχνη ..γίνετε πιό άγλυκο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ