Υλικά μερίδες 4
500 γραμ.σπαγγέτι Νο6
500 γραμ.μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2κουταλ.κοφτές σούπας πελτέ
2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη [προαιρετικά]
Αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
τριμμένη κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά
Προσθέτουμε και τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σπάσουν οι σβώλοι του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη ,και τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30λεπτά περίπου.
Παράλληλα βράζουμε και τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε .
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ρίχνουμε απόπάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.Καλή σας όρεξη !!!