Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Kρέμ Μπριλέ ένα λαχταριστό γλυκό!!


 Υλικά
3 κρόκοι αυγών
100 γραμμ. ζάχαρη λευκή
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
75 ml γάλα
1 βανίλια
20 γραμμ. ζάχαρη λευκή
Εκτέλεση 
 Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε πυρίμαχα πιατάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί.
Βάζουμε μέσα στο ταψί αρκετό καυτό νερό, να καλύψει τα πυρίμαχα ταψάκια, αλλά να μην μπει μέσα (μπεν μαρί).
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 1 ώρα στους 120°C.
Μετά από 1 ώρα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καίμε τη ζάχαρη (αν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε τον φούρνο στους 220°C στην ένδειξη γκριλ και καραμελώνουμε εκεί).
Σερβίρουμε.

Ευχαριστώ την φίλη τις σελίδας Μαίρη Περιστέρη για την συνταγή