ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
1 κιλό γαρίδες ολόκληρες
5 . σoύπας ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λεμόνι
1 κυτ.. σούπας. μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κρίκο πιπεριάς ψημένης για κάθε πιάτο
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε τις γαρίδες. Τις βράζετε σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 8΄.
Τις σουρώνετε.
Αφαιρείτε το κέλυφος.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τις γαρίδες,βάζετε στην μέση την πιπεριά ψιλοκόβετε το μαιντανό,
τον σκορπίζετε επάνω στις γαρίδες .Σερβίρετε.
Σημείωση
Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα και αποτελούν καλή πηγή σεληνίου, ενός πολύ ισχυρού αντιοξειδωτικού. Μας προσφέρουν, επίσης, σημαντικές ποσότητες ιωδίου και σιδήρου. Αξιόλογη είναι και η περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο, βιταμίνη D και ψευδάργυρο, που μεταξύ άλλων ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Υλικά
1 κιλό γαρίδες ολόκληρες
5 . σoύπας ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λεμόνι
1 κυτ.. σούπας. μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κρίκο πιπεριάς ψημένης για κάθε πιάτο
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε τις γαρίδες. Τις βράζετε σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 8΄.
Τις σουρώνετε.
Αφαιρείτε το κέλυφος.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τις γαρίδες,βάζετε στην μέση την πιπεριά ψιλοκόβετε το μαιντανό,
τον σκορπίζετε επάνω στις γαρίδες .Σερβίρετε.
Σημείωση
Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα και αποτελούν καλή πηγή σεληνίου, ενός πολύ ισχυρού αντιοξειδωτικού. Μας προσφέρουν, επίσης, σημαντικές ποσότητες ιωδίου και σιδήρου. Αξιόλογη είναι και η περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο, βιταμίνη D και ψευδάργυρο, που μεταξύ άλλων ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.