Υλικά για ταψι 24-26 εκατοστά
6 φύλλα κρούστας
200 γραμ καρύδια τριμμένα στο μουλτι
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
130 γρ. βούτυρο lurpak λιωμένο
Κρέμα
600 γρ.τυρί κρέμα
300 γραμ γιαούρτι στραγγιστά
170 γρ, ζάχαρη
3 αυγά
3 κάψουλες βανίλιας σε σκόνη η 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα ενός λεμονιού (δεν το λέει η συνταγή,όμως ταιριάζει πολύ στην κρέμα
Σιρόπι
1 και ακόμα 1/2 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2 κούπα νερό
250 γραμ μέλι
Εκτέλεση Σιρόπι
Ετοιμάζομαι πρώτα το σιρόπι/βράζομαι την ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά περίπου κατεβάζομαι από την φωτιά και ρίχνω μέσα το μέλι, ανακατεύω κι αφήνω να κρυώσει.
Κρέμα
Ανακατεύω σε μπολ το τυρί κρέμα,το ξύσμα ,την βανίλια,το γιαούρτι και την ζάχαρη χτυπώντας καλά να διαλυθεί τελείως το τυρί και να γίνει κρεμωδες.ρίχνω ένα ένα μέσα ανακατεύοντας και
προθερμαίνω τον φούρνο στους 160 βαθμούς ετοιμάζω το φύλλο βουτυρώνω καλά με το πινέλο την φόρμα μου
ετοιμάζω το φύλλο ανοίγω τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μου και βουτυρώνω το μισό,το σκεπάζω με το άλλο μισό,βουτυρώνω κι απέξω και τοποθετώ στην φόρμα μου,να καλύψει τον πάτο και να περισσεύει το υπόλοιπο από έξω,καλύπτω έτσι περιμετρικά όλο το ταψάκι μου,και τα φύλλα να προεξέχου απο όλες τις μεριές.ρίχνω μέσα την κρέμα,την στρώνω με μια σπάτουλα σιλικόνης να είναι ομοιομορφη,
Μείγμα καρυδιού
Ανακατεύω τα καρύδια με την κανέλα,εγω εβαλα και λίγο γαρύφαλο με το αλάτι και ρίχνω στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι που ετοίμασα.τα ανακατεύω καλά να υγρανθούν, και σκορπίζω ομοιόμορφα τα 2/3 του μείγματος.δηλαδή να περισσέψουν 2-3 κουταλιές μίγμα που θα το βάλομε απο πάνω αφού ψηθεί.
Αρχιζω και σκεπαζω ενα ένα τα φύλλα που περίσσευαν από έξω και τα πιάνω με τέτοιο τρόπο να σχηματίσω πουγκί,στρίβω ελαφρά τις άκρες που περισσεύουν και βάζω τον φούρνο στους 160 ,ο οποίος είναι προθερμασμένος και ψήνω για 1 ώρα ακριβώς,αφού βουτυρώσω κι από πάνω το γλυκό με το υπόλοιπο βούτυρο,αν δεν σας εχει περισσέψει βούτυρο λιώστε λίγο ακόμα στο κατσαρολάκι.
Αφου ψηθεί το γλυκό,το αφήνομε να κρυώσει τελείως 3-4 ωρες, πασπαλίζοντας απο πάνω το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού που σας είχε περισσέψει.
Μετά που θα είναι κρύο το γλυκό,ζεσταίνετε καλά το σιρόπι,μην το βράσετε να το ζεστάνομε μόνο και περιχύνομε με μια κουτάλα σιγά και προσεκτικά.
Αφήνομε να τραβήξει το σιρόπι και οχι στο ψυγειο μεχρι να πιεί το σιρόπι του.Καλή επιτυχία !!
Δεχόμαστε παραγγελίες πάσης φύσεως
Συνταγή από Roula's sweet corner