Υλικά
[ η ίδια συνταγή γίνετε και με κοτόπουλο ]
1 κόκορα κομμένο μερίδες
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο τις αρεσκείας σας ,του πάει πιο πολύ το χονδρό
2 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα αλλά μπορούμε και σε χοντρές λωρίδες κατά προτίμηση
1 κουταλιά τις σούπας πελτέ
μπαχάρι λίγους κόκκους 4-5
4 κόκκους πιπέρι μαύρο
3 ξυλάκια κανέλας
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί προτιμάμε αρετσίνωτο
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
αλάτι
3-4 γαρύφαλλα
μυζήθρα η ότι άλλο σκληρό -ξερό τυρί
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει.
Τσιγαρίζουμε τον κόκορα μέχρι να ροδίσει παντού.
Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε σε πιατέλα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και από πάνω ξαναβάζουμε το κόκορα.
Ρίχνουμε αμέσως το κρασί και σε 3-4 λεπτά όλα τα παραπάνω υπόλοιπα της συνταγής.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό .
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει
περίπου 2 ώρες αν είναι κόκορας περίπου μία ώρα αν είναι κοτόπουλο.
Όταν το τσιμπήσουμε με το πιρούνι και είναι έτοιμο αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα του .
Αφού ετοιμαστεί με μία κουτάλα σούπας παίρνουμε 2 φορές από το ζουμί προσθέτουμε και λίγο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίσουμε γι αυτό προσοχή στην ποσότητα νερού
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί στο πιάτο.
Είναι ένα εξαιρετικό μοσχομυρωδάτο κοκκινιστό!!!Καλή σας όρεξη!!!
[ η ίδια συνταγή γίνετε και με κοτόπουλο ]
1 κόκορα κομμένο μερίδες
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο τις αρεσκείας σας ,του πάει πιο πολύ το χονδρό
2 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα αλλά μπορούμε και σε χοντρές λωρίδες κατά προτίμηση
1 κουταλιά τις σούπας πελτέ
μπαχάρι λίγους κόκκους 4-5
4 κόκκους πιπέρι μαύρο
3 ξυλάκια κανέλας
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί προτιμάμε αρετσίνωτο
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
αλάτι
3-4 γαρύφαλλα
μυζήθρα η ότι άλλο σκληρό -ξερό τυρί
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει.
Τσιγαρίζουμε τον κόκορα μέχρι να ροδίσει παντού.
Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε σε πιατέλα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και από πάνω ξαναβάζουμε το κόκορα.
Ρίχνουμε αμέσως το κρασί και σε 3-4 λεπτά όλα τα παραπάνω υπόλοιπα της συνταγής.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό .
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει
περίπου 2 ώρες αν είναι κόκορας περίπου μία ώρα αν είναι κοτόπουλο.
Όταν το τσιμπήσουμε με το πιρούνι και είναι έτοιμο αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα του .
Αφού ετοιμαστεί με μία κουτάλα σούπας παίρνουμε 2 φορές από το ζουμί προσθέτουμε και λίγο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίσουμε γι αυτό προσοχή στην ποσότητα νερού
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί στο πιάτο.
Είναι ένα εξαιρετικό μοσχομυρωδάτο κοκκινιστό!!!Καλή σας όρεξη!!!