Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για τη βάση
400 γραμμάρια μπισκότα θρυμματισμένα
220 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
Για την επικάλυψη γκανάζ
120 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα,παίρνουμε το μισό το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Ξανακάνουμε το ίδιο να έχουμε 2 βάσης
Για τη γέμιση
Αφού κρυώσουν οι βάσης . Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να αφρατέψει αλλά όχι να σφίξει, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα του μπισκότου το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο και σκεπάζουμε μετά με την άλλη βάση.Στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας που έχει κρυώσει.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε
.
Για την επικάλυψη γκανάζ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο τέλος καλύπτουμε το cheesecake με τη γκανάζ.
Σημείωση
Μπορούμε να χωρίσουμε τα υλικά τις βάσης στην μέση σε ποσότητα και να φτιάξουμε 1 βάση ,στρώση μετά με την κρέμα κι από πάνω αφού το αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο να βάλουμε την επικάλυψη σοκολάτας ,γίνετε το ίδιο ωραίο και είναι πιό οικονομικό και γρήγορο .
Για 6-8 άτομα
Για τη βάση
400 γραμμάρια μπισκότα θρυμματισμένα
220 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
Για την επικάλυψη γκανάζ
120 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφού γίνει ένα μείγμα,παίρνουμε το μισό το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
Ξανακάνουμε το ίδιο να έχουμε 2 βάσης
Για τη γέμιση
Αφού κρυώσουν οι βάσης . Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μέχρι να αφρατέψει αλλά όχι να σφίξει, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα του μπισκότου το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο και σκεπάζουμε μετά με την άλλη βάση.Στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας που έχει κρυώσει.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε
.
Για την επικάλυψη γκανάζ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο τέλος καλύπτουμε το cheesecake με τη γκανάζ.
Σημείωση
Μπορούμε να χωρίσουμε τα υλικά τις βάσης στην μέση σε ποσότητα και να φτιάξουμε 1 βάση ,στρώση μετά με την κρέμα κι από πάνω αφού το αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο να βάλουμε την επικάλυψη σοκολάτας ,γίνετε το ίδιο ωραίο και είναι πιό οικονομικό και γρήγορο .