Υλικά
1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμ. νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
λίγο σουσάμι
1 κουτ.σούπας κοφτή αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με σύρμα το μισό νερό σε λεκανίτσα και προσθέτουμε την ζάχαρη την μαγιά [ανακατεύοντας πάντα ] και το μισό αλεύρι να γίνει χυλός ,κι αμέσως προσθέτουμε το αλάτι ,και το λάδι ,ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πλέον και προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Φτιάχνουμε ζυμαράκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες σκεπασμένο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250και βάζουμε μέσα σκέτη την γάστρα να κάψει σκεπασμένη .
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 μπαλίτσες ,τοποθετούμε την μία μέσα στην ζεστή γάστρα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε μέχρι να το δούμε να έχει ψηθεί και ροδίσει .Αυτό ήταν όλο κι έχουμε ένα υπέροχο σπιτικό ψωμάκι !!!
Ευχαριστώ Φαίη για την συνταγή !!
Οι φωτογραφίες δείχνουν βήμα βήμα πως το ετοιμάζουμε .
1κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμ. νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
λίγο σουσάμι
1 κουτ.σούπας κοφτή αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με σύρμα το μισό νερό σε λεκανίτσα και προσθέτουμε την ζάχαρη την μαγιά [ανακατεύοντας πάντα ] και το μισό αλεύρι να γίνει χυλός ,κι αμέσως προσθέτουμε το αλάτι ,και το λάδι ,ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πλέον και προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Φτιάχνουμε ζυμαράκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες σκεπασμένο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250και βάζουμε μέσα σκέτη την γάστρα να κάψει σκεπασμένη .
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 μπαλίτσες ,τοποθετούμε την μία μέσα στην ζεστή γάστρα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε μέχρι να το δούμε να έχει ψηθεί και ροδίσει .Αυτό ήταν όλο κι έχουμε ένα υπέροχο σπιτικό ψωμάκι !!!
Ευχαριστώ Φαίη για την συνταγή !!
Οι φωτογραφίες δείχνουν βήμα βήμα πως το ετοιμάζουμε .