Υλικά
Ζύμη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 και 1/2 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό
1/2 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.σούπας αλάτι
1 κ.σούπας λευκό ξύδι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γραμ.περίπου αλεύρι
Γέμιση
5-6 πατάτες μεγάλες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μικρό μαϊντανό
Αλάτι- πιπέρι-ρίγανη
Προαιρετικά λίγη φέτα
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε την ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ ρευστή.
Την αφήνουμε σε θερμό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο ( 1/2 με 1 ώρα )
Γέμιση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και
καβουρντίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τις βρασμένες
πατάτες και 1/2 κούπα από το νεράκι που βράσανε.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μαϊντανό και λίγο λάδι .
Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο τυρί φέτα.
Ανακατεύουμε ελαφρώς.Βάζουμε σε ένα πιατάκι λάδι και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας και πλάθουμε κάθε πιροσκί.
Κόβουμε με λαδωμένο δάχτυλα 1 μικρό
κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε μακρόστενο βάζουμε γέμιση κατά μήκος
κλείνουμε σαν βαρκούλα και αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστούν και
τηγανίζουμε .Καλή όρεξη!!