Υλικά
3 κουταλιές σούπας σταφίδα ξανθή
2 κουταλιές σούπας μπράντι
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 φάκελο ζελέ λεμόνι
1 άνθος αραβοσίτου λεμόνι
3 κρόκους αυγού
1/2 κούπα τσαγιού γάλα κρύο
3 και 1/2 κούπες τσαγιού γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ κομμένα σε μικρά κομματάκια ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα.
Εκτέλεση
Μουσκεύομαι τις σταφίδες με το μπράντι
Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με την ζάχαρη.το ζελέ λεμόνι τους 3 κρόκους αυγού και το κρύο γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το καυτό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα.
Οταν πήξει σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα και ρίχνουμε μέσα το 1/4 από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το 1/3 τις κρέμας τα σαβαγιάρ με τα καρύδια
Επαναλαμβάνουμε τελειώνοντας με κρέμα.
Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
.Ευχαριστώ την Φαίη για την συνταγή.
3 κουταλιές σούπας σταφίδα ξανθή
2 κουταλιές σούπας μπράντι
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 φάκελο ζελέ λεμόνι
1 άνθος αραβοσίτου λεμόνι
3 κρόκους αυγού
1/2 κούπα τσαγιού γάλα κρύο
3 και 1/2 κούπες τσαγιού γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ κομμένα σε μικρά κομματάκια ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα.
Εκτέλεση
Μουσκεύομαι τις σταφίδες με το μπράντι
Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με την ζάχαρη.το ζελέ λεμόνι τους 3 κρόκους αυγού και το κρύο γάλα μέσα σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το καυτό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα.
Οταν πήξει σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα και ρίχνουμε μέσα το 1/4 από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το 1/3 τις κρέμας τα σαβαγιάρ με τα καρύδια
Επαναλαμβάνουμε τελειώνοντας με κρέμα.
Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
.Ευχαριστώ την Φαίη για την συνταγή.