Συστατικά:
- 300 γραμμάρια πατάτες
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- Μερικά κομμάτια μοτσαρέλα
- Αλάτι
- Σπορέλαιο
Διαδικασία:
Τοποθετούμε τις πατάτες με τη φλούδα
τους σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Ανάβουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε
μέχρι να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν πολύ, τις βγάζουμε από
τη φωτιά και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένας πουρές. Βάζουμε σε ένα
μπολ το αυγό, το αλεύρι, τριμμένη παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι και τις
πατάτες. Ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Με βρεγμένα χέρια
δημιουργούμε κεφτεδάκια και κάνουμε μια τρύπα στη μέση, όπου βάζουμε
έναν κύβο ή δύο μοτσαρέλα. Κλείνουμε το μίγμα και το πατάμε ελαφρά για
να μην έχει στορυγγυλό σχήμα. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι
σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά.