Υλικά
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
200 γραμ, βούτυρο λιωμενο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 φύλλα ζελατίνης
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
χυμό 2 λεμονιών
Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι .
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι μεγέθος τούρτας 20 επί 30 λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν ,
Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει περίπου 30 λεπτά..
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Βάζουμε τα 2 φύλλα ζελατίνης σε πολύ κρύο νερό και τα αφήνουμε για 5 με 8 λεπτά να μαλακώσουν
Σε κατσαρολάκι αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα το χυμό λεμονιών και 3/4 κούπας τσαγιού νερό .σιγοβράζουμε ανακατεύοντας περίπου 7 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και την ζελατίνη
και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα του ζαχαρούχου .
Βγάζουμε από το ψυγείο και από πάνω από τα παγωμέν μπισκότα ρίχνουμε την κρέμα το ισιώνουμε και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κρέμα ανάλογα την ψύξη του ψυγείου σας.
Ετοιμάζουμε τα ζελε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας .
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με την βοήθεια μιάς κουτάλας όχι κατ ευθείαν ( θα τρυπήσει την κρέμα) το ρίχνουμε ομοιόμορφα επάνω από την κρέμα
Το βάζουμε ψυγείο μέχρι να πήξει κι ο ζελές κι έχουμε ένα πεντανόστιμο δροσερό γλυκάκι !!Καλή επιτυχία!!!