Υλικά σιρόπι :
2. ποτήρια νερού ζάχαρη
2,5. ποτήρια νερό
λίγο χυμό λεμόνι
Ζύμη
125. γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1. αυγό
1/2. μισό φλιτζάνι τσαγιού. ζάχαρη
2 κουταλιές της. σούπας. ηλιέλαιο
2. κουταλιές. της σούπας. σιμιγδάλι
1 φακελάκι. μπεικιν παουντερ
1. βανίλια
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
Γέμιση
καρύδι φιστίκι. φουντούκι. από. 2. κουταλιές.
λίγη ζάχαρη. και. κανέλα
λίγο σιμιγδάλι.Ολα μαζί.
Ανοιγουμε με το χέρι την ζύμη σε μέγεθος μελομακάρονου βάζουμε στην μέση λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά,
Τα τσιμπάμε για σχεδιάκι από πάνω και τα ψήνουμε σε λαδομένο περασμένο ταψί
ψήνουμε. στους 180 μέχρι να ροδίσουν αφού τα γεμίσουμε και τους δώσουμε το σχήμα που βλέπετε στις φωτογραφίες τσιμπόντας με τσιμπιδάκι για σχέδιο από πάνω .
Σιροπιάζομαι να είναι τα κουλουράκια ζεστά το σιρόπι κρύο ,η το αντίθετο.Πασπαλίζουμε με λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο η καρύδι .Εξαιρετικό γλυκό!!Η συνταγή είναι παραδοσιακή !