Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

-Πατάτες “ογκρατέν” πανεύκολες!!!




Υλικά συνταγής

    1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
    2 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    3/4 φλ. τσαγιού γάλα
    1 1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    300 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
    αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη κρέμα, το γάλα, το θυμάρι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να συνδυαστούν σε μια ομοιογενή κρέμα.
    Παίρνετε ένα μεγάλο οβάλ πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 33 Χ 22 εκ. και βάθος 5 εκ. το λαδώνετε και βάζετε μια στρώση από τις πατάτες [περίπου το 1/4 από τις κομμένες πατάτες]. Αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω μια στρώση από το 1/4 μείγμα κρέμας και το 1/4 από το τριμμένο τυρί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματισθούν 4 στρώσεις συνολικά.
    Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Συνταγή