1 ποτήρι κολοκύθα τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 1/2 κούπες φαριν απ
1 κούπα καρύδια τριμμένα
1 κούπα σπορέλαιο
6 αβγά
1 κουταλάκια μπεικιν
λίγο κονιάκ
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
τρίβουμε και αφού μετρήσουμε ένα ποτήρι κολοκύθα τριμμένη μετά την στύβουμε πολύ καλά!!!!
χτυπάμε στο μίξερ τ' αβγά με την ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά και όταν είναι όλα έτοιμα την βάζουμε η' σε μεγάλη φόρμα η΄σε δυο μικρές φόρμες γιατί φουσκώνει αρκετά το κέικ!!!! το ψήνουμε στους 170 για μια ώρα περίπου
όταν το βγάλουμε από τον φούρνο περιμένουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!!! προσοχή αυτό το κέικ είναι υπέροχο από την δεύτερη μέρα και μετά γιατί βγαίνει η υγρασία της κολοκύθας και είναι τέλειο!!!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας