ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για το φύλλο
Δύο κούπες αλεύρι
1/3 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
100 γρ παγωμένο βούτυρο
3 κουταλιές σούπας νερο
Υλικά γέμισης
μπρόκολο φουντάκια
1 χούφτα μεγάλη τυρί φέτα η ροκφόρ
7 φέτες μπέικον κομμένο
1 χούφτα γκούντα τριμμένο
2 αυγά συν 1 κρόκο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1/2 χούφτα ρεγκάτο
αλάτι 'πιπέρι
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την ζύμη με όλα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ .
Έχουμε μισοβρασει φουντακια μπρόκολο και έχουμε στραγγίξει πολύ καλά.το αραδιαζουμε πάνω,στο φύλλο που έχουμε ανοίξει στο βουτυρωμενο πυρεξ.Από πάνω σκορπάει σε κομμάτια μια χούφτα φέτα ή ροκφόρ αν μας αρέσει.Προσθέτουμε μπέικον που έχουμε κόψει σε κομματάκια περίπου 7 φέτες...Από πάνω μια φούχτα γκουντα τριμμένο.Σε ένα πιάτο χτυπάμε δύο αβγά συν τον κρόκο Μια μικρή κρέμα γάλακτος μισή φούχτα ρεγκατο αλάτι πιπέρι και τα Ρίχνουμε Πάνω στην τάρτα μας.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φουρνο
Βάσω Ζώρζου-οι κουζινίστας
Για το φύλλο
Δύο κούπες αλεύρι
1/3 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
100 γρ παγωμένο βούτυρο
3 κουταλιές σούπας νερο
Υλικά γέμισης
μπρόκολο φουντάκια
1 χούφτα μεγάλη τυρί φέτα η ροκφόρ
7 φέτες μπέικον κομμένο
1 χούφτα γκούντα τριμμένο
2 αυγά συν 1 κρόκο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1/2 χούφτα ρεγκάτο
αλάτι 'πιπέρι
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την ζύμη με όλα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ .
Έχουμε μισοβρασει φουντακια μπρόκολο και έχουμε στραγγίξει πολύ καλά.το αραδιαζουμε πάνω,στο φύλλο που έχουμε ανοίξει στο βουτυρωμενο πυρεξ.Από πάνω σκορπάει σε κομμάτια μια χούφτα φέτα ή ροκφόρ αν μας αρέσει.Προσθέτουμε μπέικον που έχουμε κόψει σε κομματάκια περίπου 7 φέτες...Από πάνω μια φούχτα γκουντα τριμμένο.Σε ένα πιάτο χτυπάμε δύο αβγά συν τον κρόκο Μια μικρή κρέμα γάλακτος μισή φούχτα ρεγκατο αλάτι πιπέρι και τα Ρίχνουμε Πάνω στην τάρτα μας.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φουρνο
Βάσω Ζώρζου-οι κουζινίστας