Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σμυρνέικα κουλουράκια βανίλιας !



    1.750  γραμ  αλεύρι μαλακό
    500 γραμ φυτίνη
    500 γραμ ζάχαρη
    2 αυγά
    2 βανίλιες
    1/4 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
    1/4 κ.γ. σόδα
    1/4 κ.γ. αμμωνία
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 και 1/4 ποτήρι πορτοκαλάδα






Εκτέλεση 
Ρίχνουμε στην πορτοκαλάδα την αμμωνία, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και το κονιάκ.Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τη φυτίνη και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε καλά, να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε στη λεκάνη την πορτοκαλάδα και ζυμώνουμε.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν, ζυμώνοντας καλά ώσπου η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη και μαλακή.Προθερμαίνουμε το φούρνο  στους 180 βαθμούς Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε σχήματα που μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί βάζοντας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί.Τα  περνάμε από πάνω με ένα πινέλο αυγό τον κρόκο μόνο και τα φουρνίζουμε
    Τα αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να ροδίσουν.Καλή επιτυχία!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ