Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Σαρδέλα ψητή στο φούρνο με λιαστή ντομάτα & ρόκα!

 Υγιεινό πεντανόστιμο φαγάκι στα γρήγορα!

Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
λεμόνι

Συνοδευτικά
λιαστή ντομάτα
ρόκα
Εκτέλεση
Πλένουμε κόβουμε το κεφάλι από την σαρδέλα και την χωρίζουμε στην μέση [δηλαδή 2 κομμάτια η κάθε σαρδέλα] αφαιρώντας το κόκαλο.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί μας και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα της σαρδέλες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ,αλάτι,πιπέρι,λεμόνι,ρίγανη , και κουνάμε λίγο το ταψί να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς προσέχοντας μην αρπάξουν περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σερβίρουμε  με κομματάκια λιαστή ντομάτα και ρόκα στο πιάτο ! Απίθανη γεύση καλή όρεξη!!!