ΚΕΙΚ ΖΕΜΠΡΑ!!!
6 αυγά
300 γρ.ζάχαρη
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ.σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1/4 κούπας ζεστό νερό
1 κ.γ γεμάτο μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού (προαιρετικά)
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ ρόφημα σοκολάτας σκόνης γλυκιά)+3 κ.σ γάλα χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη,το αλάτι και το νερό να φουσκώσουν καλά καλά 6-8 λεπτά.
Προσθέτω το λάδι λίγο λίγο χτυπώντας στη σιγανή ταχύτητα.
Ρίχνω τα αρώματα και συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνω εναλλάξ το κοσκονισμένο αλεύρι με το γάλα.Δεν παραχτυπάω.
Χωρίζω το μίγμα στα 2 και στο μισό μίγμα ρίχνω το κακάο και το γάλα που έχω λιώσει μέσα τη σοκολάτα ρόφημα.Ανακατεύω να ενσωματωθούν απαλά και με μεγαλο κουτάλι βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 26-28 εκ.κουταλιές εναλλάξ το λευκό με το σοκολατένιο μίγμα.(Δείτε φωτό)
Ψήνω στους 180 45 λεπτά περίπου.
Γίνεται απίστευτα αφράτο και πολύ μαλακό!
6 αυγά
300 γρ.ζάχαρη
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ.σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1/4 κούπας ζεστό νερό
1 κ.γ γεμάτο μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού (προαιρετικά)
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ ρόφημα σοκολάτας σκόνης γλυκιά)+3 κ.σ γάλα χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη,το αλάτι και το νερό να φουσκώσουν καλά καλά 6-8 λεπτά.
Προσθέτω το λάδι λίγο λίγο χτυπώντας στη σιγανή ταχύτητα.
Ρίχνω τα αρώματα και συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνω εναλλάξ το κοσκονισμένο αλεύρι με το γάλα.Δεν παραχτυπάω.
Χωρίζω το μίγμα στα 2 και στο μισό μίγμα ρίχνω το κακάο και το γάλα που έχω λιώσει μέσα τη σοκολάτα ρόφημα.Ανακατεύω να ενσωματωθούν απαλά και με μεγαλο κουτάλι βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 26-28 εκ.κουταλιές εναλλάξ το λευκό με το σοκολατένιο μίγμα.(Δείτε φωτό)
Ψήνω στους 180 45 λεπτά περίπου.
Γίνεται απίστευτα αφράτο και πολύ μαλακό!