Για τη βάση
500γρ. μπισκότα digestive
200γρ. μαργαρίνη λιωμένη Σε μούλτι δουλεύω τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ενώνω την σκονη μπισκότου με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατευώ καλα έως να αποκτήσουν ομοιογενοποιημένο μίγμα.
Στρώνω το μίγμα - μαργαρίνη μπισκότο - σε μια φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 28εκ. Το βάζω ψυγείο να παγώσει.
Για την καραμέλα γάλακτος
ΥΛΙΚΑ:
180 γρ. ζάχαρη
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
120 γρ. γλυκόζη
75 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
10γρ.φυλλο ζελατίνη
Τι κάνουμε
Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με τη γλυκόζη. Ρίχνουμε ένα μέρος από τη ζάχαρη, σιγά-σιγά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη. Έτσι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη και όταν όλη πάρει σκούρο χρώμα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σ' αυτήν. (Προσοχή να μην ξεχειλίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού). Βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει τους 40ºC ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε και το φύλλο ζελατίνας μέσα στην καραμέλα που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο.Ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει καλά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
1κ.σ. ζάχαρη άχνη
250γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Τι κανουμε
Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη για 10 λεπτά.Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν σαν σαντυγή. Προσθέτουμε σε αυτο το μείγμα την καραμέλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματοθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Ετοιμάζουμε την σως σοκολάτας γάλακτος.
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 γρ., κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω απ' αυτή την κρέμα γάλακτος καυτή. Ανακατεύουμε κάνοντας καλή ομοιογενοποίηση, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλυκό μας.Μina Papa