Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Γλυκό κυδώνι κουταλιού!





Υλικά

1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια

1 κιλό ζάχαρη

2 φλυτζάνια νερό

αμπερόριζα 1 κλωναράκι

μισό φλυτζ, καφέ λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Τα βάζουμε μέσα σε νερό με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την αμπερόριζα να βράσουν, αφαιρούμε τον αφρό και όταν δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τα κυδώνια.

Τα αφήνουμε μέχρι να "δέσει" ξανά το σιρόπι και πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μισό λεμόνι για να μη ζαχαρώσει

Όπως είναι το γλυκό, ζεστό, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Το διατηρούμε εκτός ψυγείου κλειστό ,όταν το ανοίξουμε το βαζάκι μετά στο ψυγείο!
Αν θέλετε πριν το αποσύρουμε από την φωτιά προσθέστε ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ