Εύκολα σπιτικά πεινιρλί!! Posted on 18:42by gata ΥλικάΓια την Ζύμη500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις150 ml. γάλα φρέσκο100 γρ. βούτυρο8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτιΓια την Γέμιση650 gr. κασέρι150 gr. μπείκονΑν το θέλουμε πιο υγιεινό μπορούμε να προσθέσουμε αντί για μπέικον ή αυγά, ντοματίνιαΕκτέλεσηΑφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα.Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και διαλύουμε την μαγιά.Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη!Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20′ λεπτά.Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 κομμάτια των 170 – 180 γραμμαρίωνMε τον πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά και του δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα, σαν βαρκάκι.Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί.Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε.Περνάμε με ένα πινέλο τα πεϊνιρλί με βούτυρο.Γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί.Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά.Όσο τα ψήνουμε, τα αλείφουμε ελαφρά 1-2 φορές, βούτυρο. με ένα πινέλο.Πεϊνιρλί με μπέικονΆν θέλουμε να προσθέσουμε μπέικον στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.Πεϊνιρλί με αυγόΑν θέλουμε να προσθέσουμε αυγό στο πεϊνιρλί, το προσθέτουμε 10′ πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, σπάζοντάς το πάνω από κάθε πεϊνιρλί.Πηγή:imommy.gr Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο Facebook