Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Γίγαντες φούρνου!!




    500 γρ. γίγαντες
1½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
    5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
    1 φλ. ελαιόλαδο
    1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
    700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
    1 κ.σ. ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1/2 ματσάκι μαϊντανός

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό

2. Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους) για περίπου 40΄. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

3. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 10΄. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σύβραση για 10΄ και περιχύνουμε με αυτήν τους γίγαντες. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200περίπου για 45΄, να μείνουν με το λαδάκι τους.