Υλικά
Διάφορα θαλασσινά καλαμαράκια μύδια κι ότι άλλο θέλετε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
πιπέρι
αλάτι
άνηθο ή μαιντανό
ελαιόλαδο
Ρύζι κίτρινο
Εκτέλεση
Τσιγαριζ ουμε
το κρεμμυδι με το λάδι.
Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τα ανακατεύουμε λίγο να μαραθούν.
Μετά ρίχνουμε τα θαλασσινά τα ανακατεύουμε και αυτά και τα σβήνουμε με κρασί άσπρο.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ρύζι κάνουμε και σ´αυτό ένα καλό ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε λίγο νερό αλάτι πιπέρι άνηθο αν θέλουμε ή μαιντανό
Μόλις πιεί το νεράκι του κι έχει βράσει το ρύζι είναι έτοιμο !!
Argiro Porpatoneli
Διάφορα θαλασσινά καλαμαράκια μύδια κι ότι άλλο θέλετε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
πιπέρι
αλάτι
άνηθο ή μαιντανό
ελαιόλαδο
Ρύζι κίτρινο
Εκτέλεση
Τσιγαριζ
Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τα ανακατεύουμε λίγο να μαραθούν.
Μετά ρίχνουμε τα θαλασσινά τα ανακατεύουμε και αυτά και τα σβήνουμε με κρασί άσπρο.
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ρύζι κάνουμε και σ´αυτό ένα καλό ανακάτεμα και μετά προσθέτουμε λίγο νερό αλάτι πιπέρι άνηθο αν θέλουμε ή μαιντανό
Μόλις πιεί το νεράκι του κι έχει βράσει το ρύζι είναι έτοιμο !!
Argiro Porpatoneli