Μπορείτε να τα γεμίσετε με λάχανο και καρότο και πράσο λίγο σωταρισμένο δεν φαντάζεστε τι νόστιμα που είναι, για νηστίσιμα αν τα θέλουμε !!
Υλικά ζύμης
1 κιλό αλεύρι,
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1κομ.φρέσκο μαγιά η 2 φακελάκια,
1κ.γ. αλάτι
λίγο λάδι
Γέμιση
Πατάτες ανάλογα περίπου 5-6 μεγάλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ξερά
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη ή άνηθο
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε [την μαγιά διαλύστε την με λίγο χλιαρό νερό] και τ'αφηνουμε να φουσκωσει για λίγο.
Βραζουμε τις πατατες τις πατάμε να γίνουν πουρές τσιγαρίζουμε μπόλικο κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στον πουρέ προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη ή άνηθο τα γεμίζουμε τα κλείνουμε καλά και τα τηγανίζουμε και μετά τα εξαφανίζουμε!!!
Argiro Porpatoneli