Υλικά
χυμό από 3 πορτοκάλια
6 κουτ.σούπας λάδι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
2 κουτ.σούπας μηλόξυδο
2+1/2 κούπες τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
6 κουτ.σούπας κακάο
1 κουτ.γλυκού κοφτή σόδα
2 κούπες τσαγιού αλεύρι farin ap
καρύδια τριμμένα αν θέλουμε
Επικάλυψη
2 κουβερτούρες των 125 γραμ
8 κουτ.σούπας νερό
1 κουτ.σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Οδηγίες
Βάζουμε στο μίξερ το χυμό πορτοκαλιού με την σόδα χτυπάμε ελαφρώς και προσθέτουμε και όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Χτυπάμε και συγχρόνως αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι .
Την ζύμη την θέλουμε να γίνει όπως στα κέικ.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι 25x30 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Γλάσο
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό το κονιάκ να βράσουν.
Προσθέτουμε και το βούτυρο ανακατεύομαι .
Αποσύρομαι από την φωτιά και σπάμε σε κομματάκια την κουβερτούρα την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύομαι να λιώσει.
Μόλις ψηθεί το κέικ ρίχνουμε και το γλάσο από πάνω κι όταν κρυώσει καλά το κόβουμε!
Εγώ εδώ έβαλα κουβερτούρα γάλακτος~
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
χυμό από 3 πορτοκάλια
6 κουτ.σούπας λάδι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
2 κουτ.σούπας μηλόξυδο
2+1/2 κούπες τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
6 κουτ.σούπας κακάο
1 κουτ.γλυκού κοφτή σόδα
2 κούπες τσαγιού αλεύρι farin ap
καρύδια τριμμένα αν θέλουμε
Επικάλυψη
2 κουβερτούρες των 125 γραμ
8 κουτ.σούπας νερό
1 κουτ.σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Οδηγίες
Βάζουμε στο μίξερ το χυμό πορτοκαλιού με την σόδα χτυπάμε ελαφρώς και προσθέτουμε και όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Χτυπάμε και συγχρόνως αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι .
Την ζύμη την θέλουμε να γίνει όπως στα κέικ.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι 25x30 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Γλάσο
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό το κονιάκ να βράσουν.
Προσθέτουμε και το βούτυρο ανακατεύομαι .
Αποσύρομαι από την φωτιά και σπάμε σε κομματάκια την κουβερτούρα την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύομαι να λιώσει.
Μόλις ψηθεί το κέικ ρίχνουμε και το γλάσο από πάνω κι όταν κρυώσει καλά το κόβουμε!
Εγώ εδώ έβαλα κουβερτούρα γάλακτος~
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ