Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πανεύκολη τάρτα με Μερέντα , με 5 υλικά χωρίς ψήσιμο !!!



Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια υπέροχη τάρτα με Μερέντα, με 5 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο. Ένα αγαπημένο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους !!!

Υλικά συνταγής

    Για τη βάση:
    1 1/4 φλ. τσαγιού τύπου Μιράντα ή Πτι Μπερ
    4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
    Για τη γέμιση:
    1 φλ. τσαγιού γεμάτο Μερέντα
    225 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα
    225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
    σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

    Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα, στο μούλτι, σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το μεταφέρετε σε ένα ταψάκι 22 ή 23 εκ. με χαμηλά τοιχώματα και στο στρώνετε, πιέζοντάς το καλά, στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει.
    Για τη γέμιση: Βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κρύο μπολ και τη χτυπάτε καλά για 3-4 λ ή μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Την αφήνετε στην άκρη.
    Ζεσταίνετε τη Μερέντα  στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ελαφρώς ρευστή. Σε μέτριο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη Μερέντα και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε μια λεία σοκολατένια, αφράτη κρέμα. Αφήνετε το μίξερ.
    Προσθέτετε τη σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει η γέμιση. Το σερβίρετε και το απολαμβάνετε σκέτο ή το γαρνίρετε (προαιρετικά) με σιρόπι σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή και φρέσκα φρούτα.
    Πηγή sintayes.gr