Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μπουκιές
2 ντομάτες τριμμένες
1 πυραμίδα πελτές ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση γλυκό ή ημίγλυκο)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν. Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να σοταριστούν απ' όλες τις πλευρές γυρίζοντας απαλά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αδειάζουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ανακατεύοντας να κοκκινίσει καλά το κρέας.
Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να καλυφθεί το κρέας.
Σκεπάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό μας. Εάν κρίνουμε απαραίτητο, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
'Οταν δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε τα μπαχάρια και το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό παρέα με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή όποια άλλη γαρνιτούρα μας αρέσει!!!! Kαλή όρεξη !!!