Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μελιτζάνες στην γάστρα !!!


Φαγητό πεντανόστιμο χωρίς κόπο -μελιτζάνα η ευεργετική όπως και να την μαγειρέψουμε το αποτέλεσμα Θεικό !!!

 Υλικά   Μερίδες 5

4 μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα μακρόστενα
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο ροδέλες
3 φρέσκες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
10 κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
λίγη φέτα περίπου 200 γραμ τριμμένη με το χέρι
εγώ βάζω και 1 κύβο knor βιολογικό λαχανικών μπορείτε να τον παραλείψετε 




Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες αφού τις πλένουμε πρώτα καλά σε ροδέλες χοντρές και μετά ξανά στην μέση .
Τις βάζουμε σε μεγάλη λεκανίτσα όπου εκεί προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο,τις ντομάτες,τον μαϊντανό ψιλοκομμένο ,την πιπεριά σε κομμάτια κομμένη ,το αλατοπίπερο την ζάχαρη [λίγη ] τις πατάτες  όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.




Τα τοποθετούμε μέσα στην γάστρα η οποία κάνει πάντα πιο νόστιμο το φαγητό αλλά μπορούμε να το ψήσουμε και σε απλό ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το 1 ποτήρι νερό με αραιωμένο μέσα τον πελτέ ντομάτας σ αυτό το στάδιο βάζω και τον κύβο λιωμένο ,κλείνω την γάστρα και την κουνάω καλά να πάει παντού ο πελτές με το ελαιόλαδο ,ανοίγω κι αν χρειαστεί προσθέτω ακόμα λίγο νεράκι να το δείτε το ζουμάκι να υπάρχει ορατό γύρω από το φαγητό για να ψηθεί μέσα στο ζουμάκι και να μελώσει.
Το σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου .



Στα 30 λεπτά χρόνου ψησίματος βγάζουμε την γάστρα με προσοχή μην καούμε ξεσκεπάζουμε και με το χέρι τρίβουμε και προσθέτουμε την φέτα .
Ξαναφουρνίζομαι για 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την γάστρα κι έτοιμο το καταπληκτικό σε γεύση φαγάκι μας !!!
Καλή σας όρεξη !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .